Ogan, Legacy Ottoman Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, platformun, sivil toplum kuruluşları, aydınlar, kanaat önderleri ile demokratikleşme sürecine destek veren bir sivil inisiyatifi olduğunu söyledi.
    Anayasa değişikliği sürecinde de ''Güçlü Bir Evet'' adıyla kampanya başlatacaklarını, bu kapsamda yaklaşık 30 yerde buluşmalar planladığını, bu süreci özgürlükler ve demokrasi adına milletin menfaatleri doğrultusunda yaşamayı ve yaşatmayı arzuladıklarını anlattı.
    Ogan, şunları kaydetti:
    ''Bizler inanıyoruz ki; anayasa değişikliği, sadece iktidar partisinin çıkarlarına uygun bur öneri değildir. Bu değişiklikler ve ardından atılacak adımlar, milletimizin ortak menfaatlerine hizmet edecek yapısal düzenlemeleri içermektedir. Muhalefet partileri meseleyi AK Parti yandaşlığı veya AK Parti karşıtlığı düzlemine hapsetmek istese de bu değişiklik önerisi, böyle dar bir perspektifle değerlendirilmemelidir.''Bu değişikliğin Türkiye'nin önünü açacağına, daha demokratik, özgür, güçlü bir Türkiye idealine yardımcı olacağına inandıklarını vurgulayan Ogan, ''Bize göre, bu önerinin hem de güçlü bir 'Evet' ile geçmesi demek, Türkiye'deki vesayetçi rejimin son bulması, demokrasinin, eşitliğin, özgürlüklerin kazanılması demektir'' dedi.
    Kampanyanın 30 Temmuzda Antalya'da başlayacağını ifade eden Ogan, İzmir, Manisa, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Edirne, Erzurum, Muş, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Trabzon, Ordu, Samsun, Gaziantep, Osmaniye ve Mersin bölgelerinde devam edeceğini bildirdi.
Editör: TE Bilişim