Görevine başlayan Türksoy yaptığı açıklamada, amaçlarının Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık önderliğinde çiftçilere en iyi hizmeti vermek için çalışmak olduğunu söyledi. 1955 yılında Boğazlıyan'ın Yazıkışla köyünde dünyaya geldiğini anlatan Türksoy, il genel meclis üyeliği, çeşitli derneklerde başkanlık ve kurucu üyelik görevleri ile bazı gazetelerde köşe yazarlığı görevinde bulunduğunu belirtti.
     Türksoy, 1995 yılında Devecipınar Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunduğunu kaydederek, ''5 yıl il genel meclis üyeliği görevinde bulundum. Bu süre içerisinde Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucuları içerisinde yer aldım ve şu anda Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın büyük desteği ile inşaatına başlanıp bitme aşamasına gelen Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu'nun kurucu ve ilk dernek başkanlığı görevinde bulundum. Hala yönetim kurulu ikinci başkanıyım'' dedi.
     Tuncer Türksoy, Kayseri, Nevşehir ve Yozgat Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Denetim Kurulu Üyeliğine seçildiğini, Yazıkışla köyünde köyün önünün açılması için bir takım girişimlerde bulunduğunu, ayrıca 5 şiir kitabı yayınlandığını ifade etti.
     Türksoy, Anı, Yağmur Damlaları, Köy Cephesi, Vah Benim Köyüm ve Sahipsiz Sivil adlı şiir kitaplarını yazdığını, en son yayımlanan kitabında ise kültür ve yörelerinin sosyal içeriklerini anlatan şiirlere yer verdiğini vurguladı.
Editör: TE Bilişim