Geçen yıl temmuz ayında Batman'ın Gercüş İlçesi Vergili Jandarma Karakolu'na açılan ateş sonucu şehit olan er Mustafa Tekgül adına Araştırmacı?Yazar Osman Karaca tarafından yazılan kitap, bugün Ahmet Efendi Mahallesi'nde Cuma Namazı sonrası halka dağıtıldı.

     Kitabın yayın masraflarını Sorgun Belediyesi'nin üstlendiği ve 3 bin adet bastırıldığını ifade eden Sorgun Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu, şehitlik kavramının Müslümanlara kazandırdığı bir çok manevi değerlerin bulunduğunu, bunların ayet ve hadislerde de yer aldığını belirtti.

     Kitabın yazarı Osman Karaca da ''Şehidoğlu Şehit Tekgül'' isimli kitabın teröre kurban verdiğimiz binlerce vatan evladına yazılan ilk kitap olduğunu, kitabın isminin bu aileden üç kuşakta gelen üç Mustafa'nın da çeşitli savaşlarda şehit düştüğüne değindi.

     Daha sonra, Sorgun Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu tarafından Şehidin Babası Nuri Tekgül'e ilk kitap hediye edildi. Ayrıca haftasonu sorgun’de şehitTekgül’ün adına hatıra ormanı oluşturulmakiçin fidan dimi yapıldı.

Editör: TE Bilişim