Sorgun İlçesi’ne bağlı Yağcılar Köyü Mezarlığındaki şehit mezarının bakımsız hali vatandaşların dikkatini çekti. Duyarlı vatandaşlar etrafını otlar kaplamış, baş ucunda asılı duran bayrağın rengi solmuş mezarın hak ettiği görünüme kavuşturulmasını istiyor.

            Köy mezarlığındaki bakımsız şehit kabristanının durumu duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, şehit mezarındaki rengi solmuş bayrağın hiç olmazsa değiştirilip, yerine asıl rengine sahip ay yıldızlı şanlı Türk bayrağımızın asılmasını istiyor.

            Sorgun İlçesi’ne bağlı Yağcılar Köyü’ne bir düğün ziyareti için gittiği sırada karşılaştığı şehit mezarının bakımsız görüntüsünden rahatsız olduğunu söyleyen Salim Doğanalp isimli vatandaş, yetkililere de mezarın durumuyla ilgili bilgi verdiğini ifade etti.

            Vatanı için canlarını gözlerini kırpmadan veren şehitlerin en azından geride bıraktığı ailelerine, kabirlerine ve emanetlerine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Doğanalp; “Bir düğün ziyareti için gittiğim Yagcılar Köyü’nün mezarlığında hemen yanı başında dalgalanan ay yıldızlı Türk bayraklı şehit kabri dikkatimi çekti. Etrafında otlar büyümüş, bayrağın rengi solmuş vaziyetteydi. Bir şehit mezarına yakışmayacak bu görüntünün bir an önce düzenlenmesi gerektiğini düşünerek yetkililere de bilgi verdim. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken en azından kabirlerinin daha düzenli ve bakımlı olması adına yetkililerin sahip çıkması, duyarlı olmasını istiyorum, rica ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim