Çavuş Erhan Ar’ın bu gün memleketi Yerköy İlçesi’nde düzenlenmesi planlanan cenaze töreni iptal edildi. Yozgat Valisi’nin Cuma namazı sırasında Adli Tıp Raporu’nda şehide ait herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıklanması üzerine hazırlanan şehit kabrinin üzeri kapatıldı, ailenin hüznü tepkiye dönüştü.

Yozgat, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde şehit olduğu açıklanan Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, dünkü cenaze töreninin iptal edildiğini duyurdu. Ar ailesinin yaşadığı Yerköy ilçesine gelen Yozgat Valisi, Cuma namazını kılmak ve şehitler için okutulan mevlite katılmak için Yerköy Merkez Çarşı Camisi'ne geçti.

            Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini belirtmesi üzerine mikrofonu eline alan Vali Şentürk, cemaate seslendi.

            Yozgat Valisi, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, dünkü cenaze töreninin iptal edildiğini duyurdu.

            Bu arada törenin düzenlenmesinin planlandığı İstasyon Meydanı'ndaki Türk bayraklarının da itfaiye ekiplerince kaldırıldığı görülürken, durumun aileye bildirildiği kaydedildi.

ŞEHİT KABRİNİ

HAZIRLADILAR

            Bu gün düzenlenmesi planlanan cenaze töreni için yapılan hazırlıklar öğle saatlerinde iptal edilirken ilçe şehitliğine hazırlanan şehit kabrinin üzeri de geçici olarak örtüldü.

            Şehitliğin 9 yıldır bekçiliğini yapan Salih Şahbaz Perşembe günü kazılan mezarın bu gün öğe saatlerine doğru defin için düzenlendiğini söyledi. İlçe kaymakamının da hazırlıkları incelediğini belirten Şahbaz, fakat cenaze töreninin iptal edilmesi ile kabrin üzerinin örtüldüğünü söyledi.

            9 yıldır ilk defa başına böyle bir olayın geldiğini söyleyen Şahbaz, “Ben göreve başladığımda şehitlikte 5 şehit kabri vardı. Şimdi Erhan Ar için hazırladığımızla berber 11’inci kabir oldu” dedi.

ACIMIZ İKİYE KATLANDI

            Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın ailesi yaşanan bu olaylar karşısında tepki gösterdi.

            Şehit yakınları, şehit eşinin cenazeyi almak için Ankara’ya gittiğini fakat kendisine Adli Tıp raporunda Erhan Ar’a ait herhangi bir bulguya rastlanmadığının söylendiğini belirttiler.

            Şehidin oğlundan alınan DNA örnekleri ile yapılan inceleme neticesinde Ar’a ait bulgu rastlanmadığı için şehit eşinin Ankara’dan Yozgat’a döndüğünü söyleyen şehit yakınları, “ Önce kayıp daha sonra da şehit oldu dediler bu günde cenazesi yok ortada. Acımızı iki katına çıkardılar. Acıyla beraber acaba Erhan yaralı bir kenarda kurtarılmayı mı bekliyor diye bir umudumuz oldu. Bizimle dalga geçer gibi iş yapıyorlar acımızı iki katına çıkarıyorlar” dediler.

            Gün içerisinde Kayseri Jandarma Bölge Komutanı aileyi ziyaret ederek teselli etmeye çalıştı. Ankara’da eşinin cenazesini almaya giden acılı şehit eşi, akşam saatlerinde Yerköy’e geri döndü.

 

Editör: TE Bilişim