Sarıkaya ilçesi Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçe sebze pazarında yapılacak çalışmalarla Sarıkaya Sebze Pazarı'nı modern bir pazar yeri haline getireceklerini söyledi.

            Ali Osman Erbir, belediye olarak çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerine söyledi. Başkan Erbir, "Şehrimizin sebze pazar yeri zeminin iyi olmamasından dolayı pazarcı esnafımız sıkıntı içerisinde burada satış yapıyordu. 6 dönümlük olan ve bölgemizde en büyük olma özelliğine sahip sebze pazarımızda, pazarcı esnafımızın daha sağlıklı koşullarda satış yapmalarını sağlamak ve sebze pazarımızı ilçemize yakışır modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarımıza başladık. " dedi.

            Sebze pazarı yenileme çalışmalarında önceliği zeminin parke taşı ile döşenmesine verdiklerini ifade eden Erbir, "Pazarcı esnafımızın mağdur olmaması için pazarda önceliği parke taşı döşeme çalışmalarına verdik. Yaklaşık iki hafta sonra buranın zemininin parke döşeme işlemini tamamlayacağız.

            Bu iki hafta süresince pazar yerimiz geçici olarak terminal yanındaki yol ve Hacı Hasan Bor Parkı'na giden Şehitler Bulvarı üzerinde kurulacaktır. Halkımızdan pazar yerimizin modern bir görünüme kavuşacak olmasından dolayı olumlu tepkiler alıyoruz. İlerleyen zaman içerisinde pazar yerinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili de bir çalışma yapmayı planlıyoruz.

            Bu vesile ile halkımızın ve özellikle pazarcı esnafımızın bizlere gösterdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim