Sarıkaya’da hizmet binası bekleyen kurumların tahsis yapılacak yer bulunduğu için bir türlü gerçekleşmediği belirtildi.

            İlçede uygun yer bulunamaması nedeniyle kurumlar yeni hizmet binaları yapamıyor. Emniyet Müdürlüğü, SGK Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumlar yeni hizmet binaları için yer istiyor ama bulunamıyor. Ayrıca Kızılay ve Şehitler anıtı ise yine yer bekleyenler arasında. Adalet Sarayı yer sorunu yaşanmasından dolayı yapılamadı. Emniyet Müdürlüğü, SGK Hizmet binaları yapımında da aynı nedenlerden dolayı gecikmeler yaşanıyor.

SARIKAYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: Bakanlar  Kurulu kararının 07.08.2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanmasıyla Sarıkaya İlçe Emniyet amirliği İlçe Emniyet müdürlüğüne dönüştürüldü. Yeni Hizmet binası ile birlikte Emniyet Müdürlüğü statüsünde hizmet vermeyi bekliyor.Emniyet Genel Müdürlüğü arsa tahsis edildiğinde ilçeler için uygulanan tip projede bir Müdürlük binası yapacak. 

SARIKAYA SGK: Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), Sarıkaya’da ve ilçelerde şube  açması son derece olumlu bir yaklaşım. Tüm sosyal güvenlik kuruluşlarının aynı çatı altında toplanmasıyla SGK çok büyüdü. Artık eleman çalıştıran her işverenin, fabrikada çalışan işçinin, emeklilerin, eski adıyla Bağkur'lu esnafın işinin olduğu bir kurum. Sosyal Güvenlik Kurumu Sarıkaya merkez Müdürlüğü hizmet binası, önümüzdeki günlerde artacak  iş yükü ve arşivleme sistemi dolayısıyla vatandaşlara hizmet vermekte yetersiz kalacağından SGK'nın yeni hizmet binasına ihtiyacı var. SGK 'da yer verildiği takdirde yeni hizmet binasını yapmaya hazır.

Editör: TE Bilişim