Sarıkaya’da aynı binada toplanan ve dernekler platformunu oluşturan 5 ayrı derneğin birlikte açılış programı yapıldı.

            Sarıkaya’da yapılan açılışa Yozgat Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, ilçe kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, daire müdür ve amirleri ile çok sayıda Sarıkaya halkı katılarak açılışa destek verdiler.

            Başta Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği olmak üzere, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Kızılay Derneği Sarıkaya Şubesi, Yozgat Gönüllü Eğitimciler Derneği, Sarıkaya Gençlik Derneği, Kuzey Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği aynı binada toplanarak ayrı-ayrı adlarda derneklerini tefriş ettirip açılışını gerçekleştirdiler.

            Güzel bir birliktelik oluşturan Sarıkaya Dernekleri bu güzel çıkışları ile diğer ilçelerimize de örnek oldular.

            Siyasi parti temsilcilerinin özellikle milletvekili adaylarının yoğun ilgi gösterdiği Sarıkaya Dernekleri açılış programı dernek temsilcilerinin konuşmalarıyla başladı.

            Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği adına dernek başkanı Gazeteci Şair Yazar Ahmet Sargın’ da bir konuşma yaptı. Sargın siyasilerin, bürokratların ve yöneticilerin Yozgatlı şairlere-yazarlara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

            Sarıkaya derneklerinin açılışında önemli katkıları olan Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir yaptığı konuşmada sivil toplum teşkilatlarına destek olduklarını ifade ederek Derneklere sahip çıkarak onları yaşatacaklarını dile getirip, emeği geçenlere de teşekkür etti.

            Şehit Metin Aslan İlköğretim Okulu Folklor ekibi, Türk Sanat Müziği Korosu ve tekvando takımı gösterimleri ile renklenen açılış programında Gazeteci Şair Yazar Mahalli Sanatçı Kelami Akdemir’de söylediği güzel Türk Sanat Müziği eseri ile konukları büyüledi.

            Yoğun ilginin yaşandığı Sarıkaya Dernekler Programı açılışı ilçe Müftüsü Süleyman Eroğlu’nun açılış duası ile devam etti. Açılış kurdelasını Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ve ilçe Emniyet Amiri birlikte yaptılar.

            Program sonunda dernek binalarında gerekli incelemelerde bulunan konuklar, dernek temsilcilerine hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Sarıkaya Dernekler açılışına Yozgatlı Şairler Yazarlar Birliği Derneğini temsilen Başkan Ahmet Sargın, üyeler Nuh Şahin, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Yaşar Yiğitsoy da  katılarak hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim