Belediye Hizmet Binasının Vatandaşlarımıza daha rahat ve daha sağlıklı hizmet verebilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Erbir, belediyenin yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.
    Sarıkaya Belediyesi Hizmet binasına yaklaşık 25 yıldır hiç el atılmadığını, binanın zaten yetersiz geldiğini belirten Erbir; “Kullanım yeri ve alanı olarak da müsait bir yerde değil. Ayrıca tadilat yapılması durumunda binanın bütün kapı ve pencereleri sökülecek.
    Ahşap çatı sökülecek, kiremit aktarımı yapılacak, birinci katın iç duvarları sökülecek buraya oto kontrol sistemi kurulacak. Bu durumda tadilat masrafı ve yeni hizmet binası tutarı hesaplanıp karşılaştırılacak hangisi daha uygun olursa ona göre harekete geçeceğiz.
    Yeni Belediye Hizmet Binası projesi hazırlatılacak, maliyet çıkartılacak eğer uygun görülürse yapılacak. Yeni Belediye Hizmet Binamızı Terminal alanı, Makine ikmal parkı yada Sarı Zeybek Parkının bulunduğu alana yapılması mümkün. Buralarda yapılacak olan Hizmet binası çok amaçlı salonunda yer alacağı çok büyük bir kompleks olur” dedi.
    Sarıkaya Belediye Hizmet Binasının ıslah edilmesi teklifi mecliste görüşüldü ve meclis üyeleri yeni binaya 'olabilir' şeklinde görüş bildirdi.
    Yeni Revize İmar planına askı süresi içinde yapılacak itiraz süresi 10 Eylül’de sona eriyor. 10 Eylül 2011 Cumartesi gününden sonra itirazların incelenmesi imar komisyonu tarafından incelenip meclise sunulacak devamında imar planı olağanüstü toplanacak mecliste karara bağlanacak.
Editör: TE Bilişim