Saraykent ve Konuklar Belediyesi'nde çalışan, Hizmet-İş Sendikası üyesi 24 işçiyi kapsayan yaklaşık üç aydır devam eden toplu-iş sözleşmeleri imzalandı.
    Saraykent Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında imzalanan ilk toplu-iş sözleşmesi iki yıllık süreyi kapsıyor. Toplu-iş sözleşmesi ücret zammı sosyal haklar hariç, birinci yıl ilk altıay yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4,  ikinci yıl birinci altı ay yüzde 4  ikinci altı ay için yüzde 5 olarak imzalandı.
    İmzalanan toplu-iş sözleşmesi ile bin 330 TL maaş alan bir işçinin eline geçecek maaş tutarı bin 460 TL oldu.
    Toplu-iş sözleşmesi imza törenine Saraykent Belediye Başkanımız İdris Ögel, Meclis Üyesi Selahattin Zeybek, Yazı İşleri Müdürü Esat Kocay, Mali Hizmetler Müdürü Kadir Emir ve İşyeri Sendika Temsilcisi Aydın Yeşil katıldı. 
    Konuklar Belediyesi'nde ise toplu-iş sözleşmesi üç yıl süreli imzalandı. Toplu-iş sözleşmesi ücret zammı  her altı ayda bir yüzde 5 zam yapılacak. Toplu-İş Sözleşmesi imza törenine Konuklar Belediye Başkanı Muammer Çetin, İşyeri Sendika Temsilcisi Yasin Aydoğan ve sendika üyeleri katıldı. 
    Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, imzalanan toplu-iş sözleşmesinin işçiler ve belediye için hayırlı olması temennisinde bulundu. 
    Yozgat genelinde 64 belediye bulunduğunu, bunlardan 43'nün Hizmet-İş Sendikalı olduğunu söyleyen Zararsız; “15 belediyede henüz bir sendikal örgüt yok. Bu 15 belediyede çalışan işçiler asgari ücretle çalışmaktalar. 2011 yılındaki hedefimiz bu 15 belediyeyi de sendikamız saflarına katıp bu işçilerimizi asgari ücretle çalışmaktan kurtarmak gayretindeyiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim