Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik ''Toplu Yaşam, Salgın Hastalıklar ve Kronik Hava Yolu ile Bulaşan Hastalıklar'' konulu konferans verildi.
     Polis Meslek Yüksek Okulu Salonu'nda verilen konferansa konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Hakan Akbulut ''Toplu Yaşam, Salgın Hastalıklar ve Kronik Hava Yolu ile Bulaşan Hastalıklar'' konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
     Akbulut, salgın ve bulaşıcı hastalıklarda, salgınların bulaşma ve yayılmanın genel sebeplerini ortaya çıkarmak, görülen bulaşıcı hastalıkların zamanında ihbarını sağlamak, hastalık salgınlarında, derhal yerinde inceleme ve değerlendirme yapmak, bulaşıcı hastalıklara yönelik eradikasyon, eliminasyon ve kontrol programları uygulamak, nüfusun daha önce maruz kalmadığı bir hastalığın ortaya çıkışının önemli olduğunu söyledi. Akbulut, gribin, ateş, öksürük, baş ağrısı, halsizlik, kas ağrısı, kusma, ishal ve karın ağrısı ile seyreden bulaşıcı viral bir hastalık olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilişim