Yozgat’ın yetiştirdiği işadamlarından Bilal Şahin’in peş peşe yaptırdığı hayırlara bir yenisi daha eklendi. Şahin’in katkıları ile Kent Park yolu güzergahına kent meydanındaki tarihi kulenin benzerleri yapılıyor.

            Hayırsever İşadamı Bilal Şahin Külliyesi’ne gidiş yoluna yine hayır sever işadamı tarafından 22 metre uzunluğunda tarihi görünümlü saat kuleleri ve kemer yapılıyor. Bir ay gibi sürede tamamlanması öngörülen saat kuleleri Kent Park güzergahına farklı bir görsel güzellik katacak.

            Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu önünde bulunan çeşmenin yanına karşılıklı olarak üç noktaya yapılacak saat kuleleri kemerle bir birine bağlanacak.

            Hiçbir masraftan kaçınmayan İşadamı Bilal Şahin, Cami, Namazgah, Müftülük binası, lojmanlar, aşevleri, Kur’an kursları ve daha bir çok sosyal donatıyı bünyesinde barındıran Bilal Şahin Külliyesi’ne yakışır bir şaheser ortaya çıkarıyor.

            Yapımına kısa bir süre önce başlanmasına karşın hızla devam eden saat kuleleri tamamlandığında tarihi dokuyu yansıyan görkemli saat kuleleri ortayla çıkacak.

            İşadamı Şahin, Külliyenin yanı sıra yaptırdığı Teleferik, Şahin Tepesi, Nikah Salonu ile Yozgat’ın şehirleşmesine önemli katkı sağlamış olacak.

Editör: TE Bilişim