Konu ile ilgili açıklama yapan Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, ekmek gramajları ve hijyen konularında denetim yaptıklarını ve ramazan ekmeği üretimi konusunda fırınlara bilgiler verdiklerini aktardı. 
Baran, daha önce yapılan denetimlerde görülen eksiklikleri esnaf teftiş defterine not aldıklarını dile getiren Baran, "İkinci denetimde bakıyoruz bir önceki denetimde gidermesi gereken eksikliği gidermediyse bu sefer cezai işlemi uyguluyoruz. Biz hiçbir zaman cezadan taraf değiliz ama ceza yazılmadığı zaman da işlerin ciddiye almadığını görüyoruz" diye konuştu.  
"Konu sağlık ve temizlik olunca bunun tavizi olmaz. En ufak eksikliği gördüğümüzde esnafımızı uyarıyoruz ceza gerektiriyorsa ceza işlemi uyguluyoruz. Biz esnafımız işlerini yaparken işlerini bilerek yapsınlar, işlerini yaparken içlerine sindirsinler temizliğine dikkat etsin istiyoruz. Vatandaşımız fırınlardan ekmek alırken gönül rahatlığıyla almasını istiyoruz" diye konuşan Baran, vatandaşların gördükleri eksiklikleri 153 Alo Zabıta hattından yetkiliere bildirmelerini istediklerini kaydetti.
Editör: TE Bilişim