Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının tüm Yozgatlılara, ülkemize, barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

            Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı adına yayımladığı Ramazan mesajında İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz,  Ramazan’ın insanlığa kılavuz olan Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, oruç, sevgi ve barış ayı olduğunu söyledi.

RAMAZAN DEĞERLERİN

GÜÇLENDİĞİ AY

            Ramazan ayında insanlığa kılavuz olan Kur’an-ı Kerim’in indirildiğini hatırlatan Açıkgöz; “Toplum hayatında insanlar arası ilişkilerde sevgi, saygı ve hoşgörü son derece önemlidir. Sözü edilen bu değerler toplumsal huzur, güven ve barışın ana unsurlarıdır. Bu değerlerin güçlü olduğu sosyal ortamlarda hayat daha huzurlu ve güvenlidir, zayıf olduğu ortamlarda da hayat endişeli, huzursuz ve güvensizdir. O nedenle huzurlu bir toplumsal ortamın oluşmasında ramazan ayı gibi manevi ortamlara ihtiyaç vardır. Zira ramazan atmosferi insanların nefislerini dizginleyerek yumuşamasına ve ahlaki değerler çerçevesinde davranılmasına imkân sağlar. Ramazanda ahlaki ve manevi duygularla donanımlı hale gelen insan, bireysel ve toplumsal hayatında doğruluk, dürüstlük ve adalet değerleri çerçevesinde yaşamayı kendine bir ideal olarak görür. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da toplumsal hayata olumlu etkiler olarak yansır. Toplum bireylerinin tümünün aynı duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmesi sosyal hayatın düzenli, huzurlu ve güvenli olmasını sağla” dedi.

İFTARLAR İFTİHARIMIZ

OLSUN

            Ramazan ayında yapılan iftarların toplum hayatına kattığı güzelliklerden bahseden Açıkgöz; “İftarlar, birey, aile ve toplum açısından birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaşandığı önemli anlardır. Bireysel açıdan, insanın diğer insanlarla aynı duyguları yaşamasına; ailevî açıdan, aile bireyleri arasında sevgi, neşe ve coşkunun gelişmesine; toplumsal açıdan da birlik, beraberlik ve bütünlük duygularının oluşmasına vesile olur.

            Ramazan ayının güzelliklerinden ve hayatımıza getirdiklerinden birisi de maddi yardımlaşma ve dayanışma boyutudur.  Ramazan ayı, zekâtların ve sadakaların verildiği bir aydır. İnsanlar genelde bu ayda daha fazla hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve fukarayı düşünmeye çalışırlar. Gün boyu oruç tutan insan, komşularını, akrabalarını, fakirleri ve yoksulları en çok böyle zamanlarda hatırlar. Ramazan ayı, en çok hayır ve yardımların yapıldığı aydır” dedi.

            “Toplumsal hayatımızda önemli yeri bulunan Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir” diyen Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün Ramazan ayına ilişkin mesajında şu satırlar yer aldı: “Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız.

            Türk ve İslam dünyasını ortak düşünce ve değerlerde buluşturan Ramazanda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.Ramazanın anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı Ramazan günleriyle sınırlı tutmayarak hayatın her döneminde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız.

            Sevinç ve mutlulukla karşıladığımız Ramazan ayında, iç barışın ve huzurun korunması, topluma güven verecek uygulamaların gerçekleştirilmesi, yurttaşlarımızın yıllardır güç koşullar altında yaşamalarına neden olan sorunlara çözüm üretilmesi temel önceliğimiz olmalıdır. Bir yandan bu amaç doğrultusunda adımlar atılırken, diğer yandan da ülke geleceği için büyük önem taşıyan barış ortamını zedeleyecek tutum ve davranışlardan özenle kaçınmalı, bunların ülkemize zarar vereceğini göz önünde bulundurmalıyız.”

GÜÇLÜ VE ÜRETEN

BİR EKONOMİ

            Açıkgöz, açıklamasının sonunda ülkemizin güçlü ve üreten bir ekonomiye kavuşmasında, demokratikleşmesini tamamlamış, hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yaşama geçirilmesinin siyasetin toplumun isteklerine yanıt verecek saydam bir yapıya kavuşması, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girmesinin Türk milletinin en büyük amacı olduğuna değindi.

            Sorunlardan yakınmak yerine sorumluluk alma zamanı olduğunu dile getiren Açıkgöz şöyle devam etti: “Sorunlardan yakınmak yerine, sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirdiğimizde ve ülkemize katkıda bulunabileceğimiz yeni alanlar yaratabildiğimizde, daha güzel günlere ulaşmamız kolaylaşacaktır.

            Bunu başarabildiğimiz ölçüde imkanlarımızı ve gücümüzü harekete geçirebilir, sorunlarımızı aşabilir, gelişen ve kalkınan, mutlu Türkiye amacını gerçekleştirebiliriz.

            Akparti il yönetimi olarak Yozgat içindeki ve dışındaki tüm hemşerilerimizin, Türk ve İslam dünyasının, Ramazanlarını kutluyor; Ramazanın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyoruz. “

Editör: TE Bilişim