Başer, yaptığı açıklamada, belediye binasının yanında bulunan ikiz binaları daha önceki yıllarda yıktıklarını hatırlatarak, ikiz binaların yıkıldığı alanın 3 bin 500 metrekare olduğunu söyledi.
     İkiz binaların yerine daha modern bir bina inşa etmeyi planladıklarını ancak, Yozgat kamuoyunda oraya bina yapılmamasının uygun görüldüğünü belirten Başer, şunları kaydetti:
     ''Biz de halkımızın talebini yerine getirerek oraya bina yapmaktan vazgeçtik. Bu arsanın ana yola bakan kısmına tek katlı Osmanlı ve Selçuklu mimarisi tarzında işyeri yapmayı planlıyoruz. Alt katına da toplam 500 araç kapasiteli kapalı otopark yapacağız. Projesinin inşaatına 2012 yılı içerisinde başlamış olacağız. Hedefimiz 2 yıl içinde inşaatımızı tamamlamak olacaktır. 2 yıl içerisinde hem ticaret merkezini hem de kapalı otoparkı hizmete geçireceğiz. Bu otopark hizmete girdiğinde de şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu çözmüş olacağız. Bazı resmi kurumlar şehir dışına alındığında da trafik sorunu tamamen çözülmüş olacak.''
Yanan Hamam
turizme
kazandırılacak
    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer yaptığı açıklamada, Yozgat’ta bulunan, tarihi eserleri bir bir turizme kazandıracaklarını ve bu çalışmanın bir bölümü olan ve Yanan Hamam olarak bilinen tarihi yapının yakın zamanda restorasyonuna başlanacağını ve restoresi tamamlanarak turizme kazandırılacağını belirtti.
    Tarihi Yanan Hamam’ın turizme kazandırılması adına yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarla ilgili olarak gelinen noktayı tarihi mekanda dile getiren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer şöyle konuştu; “Bu tarihi yapıyı turizme kazandırmak için çalışmalarımız halen devam ediyor. İlk etapta yapı sahipleri ile yaptığımız anlaşma neticesinde, kendileri ile arsa takası yapmak suretiyle devir işlemlerini tamamladık. Bu tarihi yapı günümüz  itibariyle Yozgat Belediyesi’ne geçti. 
    Bu tarihi yapı, müzemize yakın, Hayri İnal konağımıza yakın. Bu yapıyı Yozgatımızın tarihi mimarisine uygun şekilde restore ederek daha güzel hale getireceğiz. Reztorasyon çalışmaları sonrasında hamam veya müze şekline getirip değerlendirme düşüncesindeyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde başlatacağımız çalışma ile bu tarihi yapıyı da en güzel şekle getirerek Yozgatımıza kazandıracağız.”
Editör: TE Bilişim