Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçede bisiklet kullanmayı teşvik amacıyla etkinlik düzenlendi.
     Sağlıklı yaşamı teşvik, çevre kirliliğinin önlenmesi ve ekonomiye katkı sağlanması amacıyla yapılan programa, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve vatandaşlar katıldı.
     Hükümet Konağı önünden başlayan tur öncesi açıklama yapan Kaymakam Levent Kılıç, Sorgun'a ilk geldiğinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ile yapılan toplantıda Sorgun'da bisiklete sadece çocukların bindiği, büyüklerin ise binmediği, yada binmeye utandıkları yönünde bilgiler aldığını belirtti.
     Sorgun'un konum olarak düz olması itibarıyla bisiklet sporuna çok uygun olduğunu dile getiren Kılıç, ''Gerek spor olması, çevre kirliliğini önlemesi, ülke ekonomisine katkıda bulunması nedeniyle bisiklet sürmek önemlidir. İlkini bu gün gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerimizi bundan böylede her sene sürdürmeyi hedefliyoruz'' dedi.
     Gerek vatandaşları gerekse çocukları bisiklet sporuna teşvik edeceklerinin altını çizen Kaymakam Kılıç, kendisinin bu günkü bisiklet şenliğine daire müdürlerini de beklediğini, ancak çok az bir kısmının bu etkinliğe katıldığını ifade etti.
     Kaymakam Levent Kılıç, ''Bisiklet kullanımını teşvik için dairelerimizin önlerine, ilçenin belirli yerlerine bisiklet parkları yapacağız.
    Belediye Başkanımız da bizlere yardımcı olacak. Ben buradan tüm daire müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, vatandaşlarımızı bisiklete binmeye davet ediyorum'' diye konuştu.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise ilk kez düzenlenen bu etkinliği çok yerinde bulduğunu ve çok beğendiğini vurgulayarak, bisiklete binenlerin sayısının hızla artmasını görmeyi arzuladığını, bu konuda kendine düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından polis eskortu eşliğinde başlayan etkinlik, Hükümet Konağı önünden İlyas Arslan Bulvarı, Hastane Caddesi, Cumhuriyet caddesini takiben Öğretmen Evi'nde sona erdi.

Editör: TE Bilişim