Yozgat’ta bu hafta kurulan her iki semt pazarında da hareket vardı.Vatandaş iftar sofralarını zenginleştirmek için pazarı tercih etti.

            Mübarek Ramazan ayının bereketi her sektörde olduğu gibi pazarcıların da yüzünü güldürmeye devam ediyor. Mutfak ihtiyaçlarının arttığı bu ayda vatandaşın meyve ve sebze talebinde pazarı tercih etmesi yoğunluğu artırdı.

            Salı ve Çarşamba Pazarlarında tezgahları süsleyen bir birinden renkli meyve ve sebzeler vatandaşın ilgisi ile alıcı buldu. İftar ve sahur sofralarına zenginlik katmak, bunu da biraz daha ucuza mal etmek isteyen vatandaş, artan mutfak giderlerini Pazar ucuzluğu ile karşılamaya gayret ediyor.

            Vatandaşın bu düşüncesi haliyle pazarcı esnafının yüzünü güldürüyor. Haftanın ilk semt pazarının kurulduğu Salı günü yaşanan yoğunluk vatandaşın pazara olan ilgisini gösterdi. Bu durumu fırsata dönüştüren pazarcı esnafı ürün çeşitliliğini artırırken, fiyat avantajı ile de vatandaşın pazara olan ilgisini karşılıksız bırakmadı.

            Aynı şekilde Çarşamba Pazarları da vatandaşın akınına uğradı. Semt pazarlarında yaşanan Pazar bereketi bu hafta pazarcı esnafının da vatandaşın da yüzünü güldürdü.

Editör: TE Bilişim