Salı Pazarı yaz ayının hareketliliğinden çok uzak bir gün geçirdi. Fiyatların bütçelere göre ayarlandığı pazara rağbet istenilen oranda olmayınca pazarcı da memnun olmadı.

Yozgat’ta her hafta Salı günleri kurulan Pazar, bu hafta tat vermedi. Salı Pazarı esnafı her hafta uyguladığı indirimli ürünü bu hafta domateste tercih etmesine karşılık vatandaş sıcağın da etkisiyle olsa gerek pazara yeterli rağbeti göstermedi.

            Pazarın başta lavabo olmak üzere üzerinin kapatılmasına kadar önemli sorunlarının olduğunu belirten Pazarcılar ve Sebzeciler Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu, yetkililerden bir kez daha seslerini duymalarını ve Pazar sorunlarına çözüm üretmelerini istedi.

            Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği’nin aldığı karar gereği bu hafta domatesin kilogram fiyatının 500 TL’ye kadar düştüğünü belirten Çavuşoğlu; “Bu gün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin toptan 600-700 lira. Salatalık 500, patlıcan 750 lira. Buradaki pazarı canlı tutabilmek, Yozgatlıya ucuz mal yedirebilmek için 3-4 araba sermayesinin altında satarak hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. İnşallah eski pazarımıza, eski hayatımıza kavuşuruz” dedi. Çavuşoğlu; “Saat 17:00 pazarda 50 kişi yok. Yozgat’ın yıllardır süre gelen pazarcılık mesleği ölmesin, Pazar yaşasın, buradan 300’e yakın  insan ekmek yiyor. Mücadelemiz bu yönde, inşallah bir gün sesimizi duyarlar, buralara kadar gelirler” diye konuştu
Editör: TE Bilişim