Yozgat’ın pazarcı esnafı, yağmurda ıslanmak, su birikintileri arasında müşterisini karşılamak istemiyor. Tuvaletin dahi Pazar yerinde sorun olduğunu söyleyen esnaf, siyasetçilerin seçim öncesi verdiği sözü tutacağı günü merakla bekliyor.

Yozgat’ta her hafta Salı günleri semt pazarına tezgah açan esnaf, her geçen gün müşteri potansiyeli düşen pazarın hiç olmazsa daha kullanılabilir hale getirilmesini istiyor.

            Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu, bu hafta kurulan Salı Pazarı’nda işlerinin umdukları gibi olmadığını söyledi.

SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİLDİ

            Müşteri potansiyelini artırmak için her türlü fedakarlığı denediklerini söyleyen Çavuşoğlu, Pazar yeri ile ilgili sorunların olduğuna işaret ederek, siyasilerin seçim öncesi verdikleri sözleri hatırlattı.

            “İnşallah siyasiler verdikleri sözleri tutarlar” diyen Çavuşoğlu; “Yetkililere seçim arefesinde ağladık, sızladık, pazarımızın üstünün yağmura, yaşa kadar kapanması gerekiyor dedik seçimden sonra dediler. İnşallah yeni vekiller verdikleri sözleri tutarlar. Gittikleri zaman bizler için de Türkiye için bir şeyler yaparlar” dedi.

NÖBETLEŞE İNDİRİM

            Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği olarak pazarcılar olarak nöbetleşe indirim uygulaması başlattıklarını belirten Çavuşoğlu, uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

            “Domates Yozgat’ta 500 lira, büyük şehirlerde ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar bin lira-bin 200 liraya yer yerken pazara insanları çekebilmek maksadıyla iki arkadaşımız domatesi maliyetinden 100 lira aşağıya satıyor. Bu gün Antalya’da domates 500-600 lira piyasası, Yozgat’ta 500 lira.

            Dernek olarak almış olduğumuz karar neticesinde her hafta iki arkadaşımız maliyetinin altında satarak pazarı canlı tutmaya çalışıyoruz. Bu gün domatesin yanı sıra sarımsak 4 ile 5 lira arasında. Bunun haricinde patates, kuru soğan 750 lira, erik, şeftali, kayısı, yenidünya bin lira, salatalık 500 lira.

            Pazarı canlı tutabilmek, Yozgatlıya hizmet edebilmek için elimizden gelenin en güzelini dernek olarak yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sesimizi yetkililer duyar.”

KAPALI PAZAR YERİ ŞART

            Çavuşoğlu, kapalı Pazar yerinin Yozgat için kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu vurguladı.

            Vatandaşın rahat alışveriş yapması için Pazar yerindeki sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Salih Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

            “Vatandaşımızın çok rahat alışveriş yapacağı, kapalı bir Pazar yeri, ihtiyaca cevap veren, su akıntısına cevap veren, tuvaletleri olan bir Pazar yeri.

            Yağmurda, yaşta çok berbat bir hale geliyoruz. Ürünlerimizi sergilerken çok sıkıntılar yaşıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı karşılamak için dahi çok sıkıntılar çekiyoruz. Pazarın başı ile sonu belli değil. Mazgallarımız yok. Kapalı bir Pazar yerimiz yok.

            İnşallah belediye başkanımız destek olur, duyar sesimizi, inşallah Pazar yerini Yozgat’a ve Yozgatlı’ya yakışır bir hale getirir.”

Editör: TE Bilişim