Sorgun Belediyesi tarafından geçen yıllarda iki parka konulan jimnastik aletlerinin yerine yenileri konulacak.

     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçede spor sevgisinin giderek yaygınlaştığını, bu nedenle de yeni spor alanlarına ve spor aletlerine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

     Şimşek, geçen yıllarda Agahefendi Mahallesinde bulunan park ile Ahmet Uslu Dutluk Parkına iki grup jimnastik aletlerinin konulduğunu, ilk başlarda bunlardan az sayıda insanımız yararlanırken şimdi insanların sıra beklediğini ifade ederek ''Maalesef hala bizde spor yapmanın ayıp olduğunu taşıyan zihniyetler bulunuyor.

            Bunlar geçtiğimiz yıllarda daha da fazlaydı. Yürüyüş yolları, spor salonları, parklara konulan jimnastik aletleri, ilçede yapılan diğer sportif faaliyetler bu düşüncelerin değişmesinde önemli rol oynadı.

            Şimdi her iki parkımızda, stadımızda yürüyüş yapan onlarca insanımızı her saat görmek mümkün. Yine parklarımızda ki jimnastik aletlerimizde insanlarımız adeta sıra bekliyor.

            Bütün bunları dikkate alarak parklarımıza yeni jimnastik aletleri koymaya karar verdik. Eski jimnastik aletlerimizi de elden geçirip daha iyi kullanılabilir hale getireceğiz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim