Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası, 2010?2011 Pancar Alım Kampanyası dönemine ait söküm ve nakliye avanslarını bölge çiftçisine ödemeye başladı.
     Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası Üst Yöneticisi (CEO) Ayhan Teke, yaptığı yazılı açıklamada, başarılı geçen bir kampanya döneminin ardından üreticinin mağdur olmaması ve üretim aşamasındaki borçlarını bir an önce kapatabilmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirtti.
     Teke, ''29 milyon 948 bin 724 lirası söküm avansı, 20 milyon 577 bin lirası nakliye bedeli olmak üzere iki ödemeyi birden yapacak olan şirketimiz, bu avanslar ile birlikte, 2010?2011 Pancar Kampanyasının çapa ve sulamanın ardından 3. avansını da ödemiş olacaktır'' dedi.
     2 Ocak 2011 tarihinde Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisinde, 7 Ocak 2011 tarihinde ise Kayseri Şeker Fabrikasında kampanya döneminin sona erdirileceğini ifade eden Teke, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''Üretimin aralıksız ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği bu kampanya dönemi boyunca çiftçimize, Çapa, Sulama, Bayram, Motorin, Şeker avansları adı altında toplam 4 avans ve yaklaşık olarak 118 milyon liralık ödeme yaptık. Kampanya dönemi boyunca talep eden üreticilere temlik adı altında 35 milyon lira ucuz kredi kullandırıldı. Bugün itibariyle ödenmeye başlanılan yaklaşık 50 milyon 525 bin liralık avans bedeli ile bu rakam toplam 168 milyon liraya ulaşacaktır. Ödenen bu avanslar hem çiftçimiz hem de ekonomimiz adına çok önemli gelişmelerdir. Çiftçilerimizin bundan sonraki dönemlerde de, avanslarını gününde ve zamanında ödeyerek, hiçbir mağduriyet yaşamamaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden şüpheleri olmasın.''

Editör: TE Bilişim