Yaklaşık 4 yıldır Sorgun'da Özel Anadolu Tıp Merkezi adıyla hizmeti veren kurumunun hastaneye dönüştürülmek amacıyla başlattığı bina yapımında sona yaklaşıldı.

     Özel Anadolu Tıp Merkezi ortaklarından Feyzullah Günen, inşaat çalışmalarının planlandığı gibi gittiğini ve en geç temmuz ayı sonlarına doğru hastanenin hizmete girmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

     Günen, tıp merkezinin hastaneye dönüştürülmesi ile ilgili tüm bürokratik işlemlerin bir yıl öncesinden halledildiğini ifade ederek ''25 normal yataklı, 8 yoğun bakım olmak üzere 33 yataklı olacak hastanemizde 2 ameliyathane ve ayrıca doğum hane ünitesi bulunacak. Bunun yanında her hastalarımıza türlü radyolojik ve teknik imkanlarda sunulacak'' dedi.

     Hastane inşaatının tamamlanması ve hizmete girmesiyle birlikte yeni istihdam da yaratacağını vurgulayan Günen ''İstihdam açısında yeni yapılan hastanemiz Sorgun'a büyük katkılar sağlayacaktır. Şu an tıp merkezimizde 60 kişi istihdam ediyoruz. Hastanenin tamamlamasıyla birlikte bu kadroya ek olarak 100 personel daha alınacak. Böylece Sorgun için önemli bir istihdam kaynağı yaratılmış olacak. Hastanemiz en geç önümüzdeki ayın sonunda hizmete girecek'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim