Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, çiftçilere örnek teşkil edecek bir elma bahçesi oluşturdu.

     Şimşek, Sorgun Dişli köyü yolu mevkisindeki 30 dönümlük alanda oluşturdukları yarı bodur elma bahçesine 2 bin fidan diktiklerini kaydetti.

     Sorgun'daki toprak yapısının bir çok ürünün yetiştirilmesine uygun olduğunu anlatan Şimşek, İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen'den gerekli bilgileri aldıktan sonra elma bahçesi oluşturmaya karar verdiklerini aktardı.

     Şimşek, yaptıkları elma bahçesinde su problemi yaşadıklarını ifade ederek, ''Biz önce bahçeyi kurup, 2 bin fidanı diktik, sonra su aramaya başladık. Böyle olunca da su sıkıntısı yaşamamız kaçınılmaz oldu.

            Ancak birkaç yere sondaj vurduktan sonra su bularak, bu problemi aşabildik. 30 dönümlük elma bahçesindeki yarı bodur elma fidanlarının tamamı gransimit türüdür. Ancak döllenmenin sağlanabilmesi için de yeterli sayıda golden türü elma diktik'' dedi. İlerleyen yıllarda ilçede elma üreticilerinin sayısının artacağını ümit ettiklerini belirten Şimşek, bazı yatırımcıların da üretilen meyvelerin muhafaza edilmesi için soğuk hava deposu yapma girişiminde olduklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim