Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığında bulunan ormanlık alanların ve ağaçların dostu ''Kırmızı Orman Karıncası'' yuvalarının koruma altında olduğunu, yapılan yayınlarla yuvalara zarar verilmemesi yolunda halkın bilinçlendirilmesi ile de sayılarının her geçen yıl arttığını söyledi.
     Orman teşkilatı olarak orman zararlıları ile mücadelede mekanik ve biyoteknik mücadele çalışmaları yaptıklarını, bu mücadelenin en önemli argümanlarının birisinin de biyolojik mücadele olduğunun altını çizen Ayyıldız, şöyle konuştu:
     ''Kırmızı orman karıncaları en önemli avcı dediğimiz organizmalardır. Bir karınca kolonisinde 300 bin ile 500 bin arasında işçi karınca bulunmaktadır. Yuvalarının ve kraliçelerinin korunması için kendilerini tehdit eden dış unsurlara karşı formik asit fırlatarak, korunurlar. Bilimsel olmamakla birlikte, kırmızı orman karıncaları orman zararlısı böceklerle birlikte kene lavralarını yiyerek, yok ediyor.''
     Birol Ayyıldız, kırmızı orman karıncalarının Çamlık Milli Parkının piknik alanı olarak kullanılmayan üst kısımlarında yuvalarını yaptığını, bu yuvaları sürekli kontrol ettiklerini anlattı, bir önceki yıla göre bu yıl karınca yuvası sayısının daha geniş bir alana yayılarak, çoğaldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim