Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri’de yapıldı. Toplantıda ihalesi yapılan, sözleşme aşamasında projelerin son durumu masaya yatırıldı.

            ORAN'ın Sümer'de bulunan idari hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile kalkınma kurulu üyeleri katıldı.     

            ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Ali Kolat, kurul adına yaptığı açıklamada; Kayseri-Sivas-Yozgat bölgesinin çok boyutlu kalkınmasına katkı sağlayacak, bölgedeki mevcut potansiyel kaynakların ve bölgenin yatırım olanaklarının değerlendirilmesine imkân tanıyacak araştırma, planlama, fizibilite çalışmaları gibi stratejik eylem ve faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla, uygulanacak olan Doğrudan Faaliyet Destek Programı'nın hazırlık çalışmalarının tamamlandığını söyledi.     

            Temmuz ayından başlamak üzere bölgedeki Valilikler, Kaymakamlıklar, yerel yönetimler, Üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının hazırlanan destek programına faaliyet desteği başvurusunda bulunabileceğini belirten Sivas Valisi Ali Kolat, "Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri ve iktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, projelerin ön ödemeleri yapılmıştır. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde, 13 projemizde ihale süreci tamamlanmış ve sözleşme aşamasına geçilmiştir. Ayrıca, 2 adet küçük ölçekli altyapı projemizin ihale süreci de başlamıştır. Projelerin ihtiyaç durumları belirlenmiş ve çözüm önerilerine istinaden gerekli çalışmalar başlatılmıştır” dedi.     

            ORAN Hizmet Binasında düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin diğer konular görüşülerek karara bağlandı.

KONUK VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI TALAS'TA

            Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Talas ilçesini ziyaret etti.

            ORAN'ın Haziran ayı toplantısı için Kayseri'ye gelen konuklar, Talaslı Rum ailenin çocuğu olan ve sonradan Müslümanlığı seçerek ''Yamandede'' adını alan Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu'nun adını taşıyan camiyi ziyaret etti.

     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, cami ve ilçenin tarihi hakkında konuklara bilgi vererek, ''Talas'ta Müslümanlar, Ermeniler ve Rumlar iç içe yaşamış. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırıyoruz. Talas'ı, tarihi mekanları ayağa kaldırarak geliştirebileceğimizi düşündük. Kiçiköy'de sokak sağlıklaştırma projemiz sürüyor. 900 metrelik sokakta 57 sivil mimari örnek bulunuyor'' dedi.

     Başkan Yıldırım, konuklarına Yamandede'nin hayatını anlatan kitap, CD ve broşür hediye etti.

Editör: TE Bilişim