Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 72'nci yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; ebediyete intikalinin 72'nci yıldönümünde, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelik türlü entrikaların sergilenmekte olduğu çok zor bir dönemde anıyoruz” dedi.
    Atatürk'ün Türk milletinin varlığına kast eden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre ettiğini ve milleti uyandırarak bağımsızlık meşalesini yakıp, Türk milletinin yolunu aydınlattığını ifade eden Çınarer, Türk milletinin bu gün Atatürk'e her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi.
    MHP İl Başkanı Ergin Çınarer; “Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını yalnızca milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve büyük devlet adamıdır.
    Atatürk askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve gelişimine şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.
    Millet ve devletimize yönelik tehditlerin arttığı günümüzde, Atatürk'ü daha iyi anlamak ve O'nun milletimizi yükselten yol haritasını yeniden önümüze koymak zorunda kalacağımız günlerin yaşandığı görülmektedir.
    Türk milletini, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “Lider Ülke Türkiye” vizyonu etrafında, ortak ülkülerle Türk milliyetçiliği rehberliğinde yola çıkmak başarı için yegâne seçeneğimizdir.
    Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk'ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığında ulaşılabilir.
    Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, büyük milletimizin binlerce yılda oluşturduğu maddi ve manevi haklarını çiğneme cüreti gösterenleri geldikleri gibi gönderen bir iradeye liderlik yapan bu büyük devlet adamına, çok şey borçlu olduğumuz son dönemlerde daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.
    Çınarer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilinmelidir ki, Türk milleti kötü niyetlilerin farkında ve bilincinde olarak, bölünmez bütünlüğümüzü muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün de her türlü fedakârlığa hazır ve kararlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Editör: TE Bilişim