Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Yozgat'a tarım alanlarında çalışmak üzere gelen işçilerin çocukları, yeni öğretim yılında okul yerine tarlaya çalışmaya gitti.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden her yıl olduğu gibi Yozgat'taki tarım alanlarına çalışmak üzere gelen ve çadırlarda barınan ailelerin çocukları, öğretim dönemi başlamasına karşılık okula başlayamadı.
     Tarım alanlarında çalışan aileler, geçinebilmek için yurtlarını bırakıp, tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat'a geldiklerini, beraberlerinde getirdikleri çocuklarını ise bu nedenle okula gönderemediklerini ifade ederek, ''Çocuklarımız dönüşümüzde bir ay gecikmeli olarak okula gidebiliyorlar.
    Arkadaşlarından geri kalıyorlar ama başka çaremiz yok. Şu an biz tarlada çalışıyoruz, çocuklarımız daha küçük çocuklara bakıyorlar, çadırlarımızda ihtiyaç duyduğumuz hizmetleri yapıyorlar. Bizlere tarlada su, ekmek taşıyorlar'' diye konuştu.
     Bu arada Yozgat Valiliği, tarım alanlarında çalışmak üzere gelen ve çadırlarda barınan ailelerin okul çağındaki çocuklarının tespit edilmesi için alan taraması başlattı. Valilik tarafından yaptırılan alan taramasında okul çağına gelmiş veya memleketlerinde kayıtlı bulunduğu okullarda kaçıncı sınıfta olduğu saptanıp, çocukların okul ve diğer ihtiyaçları da belirleniyor. Yapılan alan taraması sonrasında tarım alanlarında çalışıp, çadırlarda barınan ailelerin çocukların ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanıp, önümüzdeki günlerde ''Misafir Öğrenci'' statüsüyle taşımalı eğitim sistemine dahil edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim