Yozgat'ın Çayıralan İlçesi Aşağı Tekke Köyü'ne yaptırdığı ilköğretim okulu, sosyal tesisler, eğitimine katkı sağladığı yüzlerce öğrenci ile bir eğitim gönüllüsü olan Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız, TOKİ işbirliği ile köyüne bir spor salonu ve kültür müzesi yaptıracak. Milli Eğitim Bakanlığının spor salonu için destek vereceği projenin onayı geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi toplantısında verildi.
BAKANLIK-HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİ
    Aşağı Tekke Köyü Hayri Yıldız İlköğretim Okulu YİBO bahçesine yaptırılacak spor salonu için Milli Eğitim Bakanı Nimetçi Çubukçu destek sözü verdi. Kapalı spor salonunun TOKİ marifeti ile ihaleye çıkartılacağı, finansmanını bakanlığın yapacağı bildirildi.
    İmar planı İl Genel Meclisi tarafından görüşülerek kabul edilen spor salonu modern bir fiziki yapıya sahip olacak.
MÜZE YAPILACAK…
    Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız tarafından bölge yatılı okulu yaptırıldıktan sonar atıl kalan eski okul müzeye dönüştürülecek.
    Tüm masraflarını İşadamı Hayri Yıldız'ın karşılayacağı müzenin yapılması için Yozgat Valiliği tarafından tahsis gerçekleştirildi. Bir odası eğitim gönüllüsü işadamına ayrılacak olan müze de, kitaplık, bilgisayarlı projektör, ayrıca son 50-100 yılı bulan ölçekte tarihi eserlerin olacağı bölümler oluşturulacak.
ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLLÜ İŞADAMI!
    Eğitime verdiği destekle Yozgat halkının gönlünde taht kuran, yüzlerce, binlerce öğrencinin eğitimine vesile olan İşadamı Hayri Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi 2010 Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştü. 75 kişi ve 5 kuruluş ile birlikte Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Hayri Yıldız'da ödül aldı.
    Ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den alan Yıldız, yaptırdığı ilköğretim okulu ve öğretmen lojmanının yanı sıra yaptıracağı  spor salonu ve müze ile geleceğe kalıcı eserler bırakmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim