Yozgat’ta okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, okul aile birlikleri tarafından işletilen okul bahçeleri düğünlerin ve özel günlerin yeni adresi oldu.

            Tatil dönemi okul bahçelerinin 3 ay boyunca çay bahçesi ve otopark olarak kullandırmaya başlamasının ardından ilde Yozgat Lisesi ve Yozgat Anadolu Lisesi bahçeleri “Çay bahçesi” olarak insanları ağırlıyor.

            Özellikle tarihi Yozgat Lisesi’nin bahçesi gece geç saatlere kadar yaz akşamının tadını çıkarmak isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor.

            Yozgat Anadolu Lisesi Bahçesi de bu yıl kapılarını vatandaşlara açtı.

            Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Bacanlı, bu yıl ilde ilk defa okul bahçesinin çay bahçesi olarak kullanılmaya başladığını belirterek, "Biz Okul Alile Birliği olarak okulumuzun bahçesini çay bahçesi olarak, kullanıyoruz.

            İlimiz bu duruma daha yeni alışmakta. Türkiye genelinde 6 yıldır yaygın olarak uygulanan bu yöntem ilimizde bazı sadece bizle birlikte 3 okulumuzda uygulanmakta Buradan elde edilen parayı hem okulumuzun eksiklikleri, hem de maddi durumu zayıf olan öğrencilerimiz için kullanacağız." diye konuştu.

            Uygulamanın, okul için çok ciddi bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Bacanlı, "Bakanlığın onayı ile Milli Eğitim Müdürlüğü, okul aile birliklerine okul bahçelerinin bu üç aylık tatil döneminde değerlendirme hakkı verdi. Yeni dönem için okulumuzun eksikliklerinin giderilmesinin bir kısmı buradan elde edilen gelirle yapılacak. Bir kısmı da maddi durumu zayıf olan öğrencilerimize verilecek.

            Çay bahçemizde sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra pasta ve dondurma çeşitlerini de bulunduracağız. Burada vatandaşlarımıza doğal bir ortam sunuyoruz. Düğün ve nişan günlerinde de bahçemiz hizmet vermekte bu konuda oldukça yoğun taleple karşılaşıyoruz.” Bu vesile ile bahçemize tüm halkımızı davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim