Akdağmadeni Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Ömer Osman Tekin, odaya kayıtlı üyelerin, geçmiş dönemlere ait aidat borcu bulunanlara yönelik getirilmiş olan gecikme faizi affı süresinin dolmadan, üyelerin bundan yararlanmasını istedi.

     Oda üyelerinin mağdur olmamaları için aftan yararlanmaları gerektiğini İfade eden Tekin, ''Bilindiği üzere odamıza kayıtlı olan üyelerimizin yıllık aidat ödemeleri gerekmektedir. Oda aidatlarını geciktirmiş olan üyelerimiz için, gecikme faizi affı getirilmiştir'' dedi.

     Gecikme faizi affı süresinin 31 Ağustosta sona ereceğini kaydeden Tekin, af kapsamında, geçmiş dönem borcu olanların, 2010 yılı aidatı dahil borçlarının tamamını ödemeleri halinde, geçmiş dönem gecikme faizlerinin silinerek sadece aidatlarının anaparalarını ödeyeceklerini söyledi.

     Tekin, ''Vergisini kapatan mükelleflerin, odamıza müracaat ederek oda ve esnaf sicil kayıtlarını da sildirmeleri gerekmektedir. Aksi halde vergilerini hangi tarihte kapatmış olurlarsa olsunlar, oda aidatları odamıza müracaat ettiği tarihe kadar devam ederek faizleri de işleyecektir.

            Bu durumda olan üyelerimizin de bu aftan faydalanarak 31 Ağustos 2011'e kadar odamıza başvurarak kayıtlarını sildirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim