Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Külcü, Bozok Üniversitesi Rektör aday adaylığını açıkladı. Aslen Çayıralanlı olan Külcü, meslek hayatındaki başarıyı, yılların birikimini Yozgat’ta, doğduğu toprakların üniversitesinin başarısı için harcamak istediğini söyledi.
    Külcü, Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi VİP Salonunda düzenlediği basın toplantısında, daha önce kuruluş çalışmalarına katılamadığı Bozok Üniversitesine ve doğduğu topraklara, 36 yıllık bilgi, beceri ve deneyimlerini sunmak için rektör adayı olduğunu söyledi.
    Musluğundan akan suyu içilebilir, çevresini kirletmeyen, tuvalet ve diğer atıklarını yerleşke arazisinde açığa bırakmayan, çevre düzenlemesini tamamlamış, çalışanları ve öğrencileri için cazibe merkezi haline gelmiş bir yerleşkeyi hayata geçirmek istediğini anlatan Külcü, kendi ayakları üzerinde duran, bir başka kentin veya kurumun vesayetinden kurtulmuş, kaynaklarını öncelikle kendi yöresinin gelişiminde kullanan, alımlarını açık ihale usulüne uygun olarak yapan bir Bozok Üniversitesi oluşturmaya çalışacağını kaydetti.
    Prof. Dr. Nevzat Külcü, ''Açılan bölümlerin, mezunların iş-aş endişesi duymayacakları, geleceğin mesleklerinden oluşmasına özen göstermek ve eğitimin eğitimin kalitesinden ödün vermeksizin öğrenci sayısını 8 binlerden 15 binlere çıkarmak için çalışacağım'' dedi.
    Rektör seçilmesi halinde üniversite için bazı projeler hazırladığını dile getiren Külcü, şunları kaydetti:
    ''Üniversite yönetim kurulu istişare değil, karar alıcı ve kurul başkanlarının da alınan bu kararların uygulayıcısı haline getireceğim. Birimlerin akademik kurullarını düzenli toplayarak eğitim öğretimin amacı ve içeriğini, verilen mesleki eğitimin nitelik ve beklentilerine uygunluğunu eğitimin verimliliğini değerlendirilerek kendilerini sürekli yenilemelerini sağlayacağım. Üniversite yerleşkesinde yapımı ön görülen bina projelerinden tamamlanmamış olanların öncelikli olarak tamamlanmasını, ardından diğerlerinin inşasına başlanmasını, böylelikle fiilen kullanılır haldeki fiziki mekanının büyütülmesini, engelli öğrence ve personelin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için yerleşke içerisindeki yol, merdiven ve binaların uygun hale getirilmesini, yerleşke içinde tüm idari birimlerin yer alacağı bir rektörlük binası yapılarak hizmetlerin daha düzenli ve verimli hale gerilmesini salacağım.''
    Külcü, basın toplantısı öncesinde Yozgat'ın yöresel yemeklerinden testi kebabının testisini kırarken ''Saygın, nitelikli, ilkeli ve üretken çağdaş bir üniversite'' sözünü verdi.
NEVZAT KÜLCÜ KİMDİR?
    1950 yılında Çayıralan’da doğdu. İlköğrenimini Çayıralan’da, orta öğretim Kayseri, lise ve yüksek öğretimini Ankara’da tamamladı. Ankara Yükseksek Öğretmen Okulu Kimya Öğretmenliği ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü yüksek mühendisliği bölümünü yüksek mühendis olarak tamamladı.
    194 yılında Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi kimya Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. 1992 yılına kadar aynı yerde görev yapan Nevzat Külcü, bu tarihte de profesör oldu.
    1994-1996 yılları arasında Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde dekan olarak görev yapan Külcü, 1996 yılından itibaren Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı.
    Bir çok araştırma ve yayına imza atan Külcü, halen Mersin Üniversitesi’nde görev yapıyor.

Editör: TE Bilişim