Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer, Afrika’da yaşanan kuraklığın yol açtığı insanlık dramına duyarsız kalmayarak “Her Evden Bir Fitre, bir İftar Afrika'ya” kampanyası başlattı.

            MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, yaptığı yazılı açıklamada Afrika7da kıtlık ve kuraklık nedeni ile yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, her altı dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği Somali’de uygar ülkelerin yaşanan acıya duyarsız kaldığını söyledi.

            “Yüce Türk Milleti yaradılışında var olan yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile yine bu çığlıklara duyarsız kalmamış, onların çığlıklarını duymuştur. Memleketimizin birçok yerinde bu kanayan yaraya dur deme, ona merhem olma kampanyaları başlamıştır” diyen Çınarer, MHP’nin bu felakete duyarsız kalmadığını belirterek kampanya hakkında şu bilgiyi verdi: “Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisinin onurlu ve inançlı kadroları olarak bu sese kulaklarımızı tıkayamazdık. Bu düşünceler içerisinde her yıl geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz iftar yemeğimizin yerine "Bir iftarım da Somali ye" diyerek iftar yemeği için yapılacak harcamanın tamamını Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı ''Her Evden Bir Fitre, bir İftar Afrika'ya'' kampanyası kapmasında Somali'ye göndereceğiz.”

            Çınarer, Tüm Yozgatlıları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim