12. Sürmeli Festivali’nin en renkli görüntülerinden bir tanesi Cumartesi günü yapılan cirit gösterilerinde ortaya çıktı. Protokol üyelerinin de sonuna kadar izlediği cirit gösterisinde, ata sporunun heybeti ve ortaya çıkan heyecan katılımcıları bir hayli etkiledi.

            Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer ile diğer protokol mensupları Sürmeli Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl düzenlenen Cirit karşılaşmasını izlediler.

            Erzincan ve Sivas Atlı Spor Okulu takımlarının müsabakası öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, ata sporu olan ciridi Sürmeli Festivali’ne aldıklarını söyledi.

            Davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür eden Başer, ata sporu olan ciridi Yozgat’ta festival bünyesinde hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

            Başkan Başer’in konuşmasının ardından başlayan cirit müsabakası izleyenleri bir hayli heyecanlandırdı. Sporcuların ata sporunu at üzerinde ustalıkla yerine getirmesi, müsabaka boyunca ortaya çıkan adrenalin dolu anlar izleyenleri de heyecanlandırmaya yetti.

            Müsabaka sırasında bir sporcunun attığı cirit protokol üyelerinden İşadamı Bilal Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün olduğu tarafa gelince kısa süreli de olsa panik havası yaşandı.

            Müsabakaları büyük bir ilgiyle izleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, sporsulara forma ve şapka hediye ettikten sonra böylesine güzel ve tarihi bir sporu yaşattıkları için kendilerini tebrik etti.

            Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ cirit müsabakası sonrası Yozgat Belediyesinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle birlikte yaptırdığı futbol sahası ve tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

            Tesiste penaltı vuruşu yapan Başkan Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ Azerbaycan halk Oyunları ekibiyle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim