Seçimlere bir haftadan az bir zaman kaldı. 12 Haziran’da yapılacak zorlu yarış öncesi son viraja girilirken siyasi parti genel başkanları Yozgat’ta meydanlara indiler. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece meydan mitingi yaparken, MHP ve CHP liderleri seçim öncesi iki kez Yozgat’a gelerek seçmenle bir araya geldiler.

Yozgat 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri öncesi yine siyasi parti liderlerinin ilgi odağı oldu. Bu seçim önceki seçimlerin iki katı performans sergileyen siyasi parti liderleri Yozgat’ı da es geçmeyerek, seçim meydanlarından halka seslenip, oy istediler.

         İlk olarak seçim meydanlarından halka seslenen Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmasına karşılık, daha önce ilçeleri ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu halkla bir araya gelip, çeşitli ziyaretlerde bulundular.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Nisan’da yaptığı mitingle başlayan, sırasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açık hava toplantıları binlerce, on binlerce Yozgatlı’yı Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya getirdi.

         Yıllardır Yozgat siyasetinde önemli liderleri misafir eden Yozgat Cumhuriyet Meydanı, deyim yerinde ise liderleri meydanlara çıkardı.

         Turgut Özal’dan, Osman Bölükbaşı’na Bülent Ecevit’ten Alparslan Türkeş’e Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli yeri olan siyasi parti liderlerini konuk eden, siyasi mitinglerine şahit olan Cumhuriyet Meydanı 12 Haziran sürecinde de liderlerin uğrak yeri oldu.

         Başbakan’ın mitingi sonrası Yozgat’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçmenleri ile bir araya gelip, birinci ağızdan destek istediler.

         Bir genel seçim öncesinde daha Cumhuriyet Meydanı siyasilerin Yozgat’a olan ilgisine şahitlik etti, tarihe not düştü.

 

Editör: TE Bilişim