Akdağmadeni ilçesinde belediye tarafından planlanan Meydan Projesi ile ilgili çalışmalara başlandı.

     Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Suphi Daştan, ''Meydan projemizi aslında 2010 yılında hayata geçirmeyi planlıyorduk.

         Ama elde olmayan nedenlerle ve istimlakların gecikmesi nedeniyle projenin ihalesini 2011 yılında yaparak, şu anda çalışmalara başlamış bulunuyoruz'' dedi.

     Meydan projesinde altı 3 bin metre kareye yakın otopark, üstünün de insanların oturacağı, gezebileceği bir meydan olacağını bildiren Daştan, yol güzergahında da değişiklik yapacaklarını kaydetti. Daştan, belediye hizmet binasının yeniden yapılacağını, yerinin ilerde yıkılıp, meydana dahil edilmesinin düşünüldüğünü anlattı.

     Projenin bu güne kadarki gelmiş geçmiş en büyük proje olacağını ifade eden Başkan Daştan, ''Bununla beraber belediyemizin 2011 yılında daha değişik projeleri var. Asfalt çalışması düşünüyoruz. 1 Temmuz'da yüzde 75'i kalkınma ajansı, yüzde 25 belediyemizden karşılayacağımız hibe ile eski askerlik şubemizin restoresini yaparak, orayı da hizmete açacağız'' diye konuştu.

     Meydan projesinin belediye imkanları ile yapıldığını kaydeden Daştan, daha öncede belediye öz kaynaklarından 1 milyon lira istimlak bedeli ödendiğini, meydan projesinin ilk etabını KDV dahil 3 milyon liraya ihale edildiğini, ileri ki dönemde eski belediye binasının yıkılması, yeni binanın yapılması istimlak bedelleri olarak 10 milyon lirayı bulacağını anlattı.

Editör: TE Bilişim