Dilekçelerini Yozgat Valiliğine teslim etmeden önce bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Yusuf Türkmen, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair 5982 sayılı kanunun iptali için Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesine başvurduğunu hatırlattı.
    Türkmen, “Anayasa Mahkemesi usül yönünden bunları denetleyecek durumda olduğunu kaydetti.
    Anayasa Mahkemesinin bazı üyeleri bu kanunla ilgili görüşlerini ihsası reyde bulunmak sureyiyle açıkladığını belirten Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Yusuf Türkmen, “Dolayısıyla biz sivil toplum örgütleri olarak Türkiye genelinde 81 ilde bu davada sayın Fulya Kantarcıoğlu'nun hakim olarak görev almasını istemiyoruz. Çünkü ihsası reyde bulunmuştur. İhsası reyde bulunan bir hakimin bir davada tekrar görüş belirtmesi  bizim hukuk sistemimize aykırıdır. Dolayısıyla biz sayın Fulya Kantarcıoğlu için Reddi hakim talebinde bulunuyoruz, “diye konuştu.
    Türkmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Dava dilekçemizde dört ana madde var. Görülmekte olan davaya katılma talebimizin kabulünü istiyoruz. Mahkeme üyesi Fulya kantarcıoğlunu reddi hakim talebinde bulunuyoruz. Dava konusunun henüz yürürlüğe girmeyen bir karar olduğu için 10 inceleme şeklinde Anayasa Mahkemesinin inceleme yetkisinin olmadığını düşünüyoruz. Temsili Demokrasi ile Meclisce kabül edilen Anayasa değişikliği paketinin yürürlüğe konulmasını, zaten 12 Eylül 2010'da oylamasının yapılacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından da belirlenmiştir. Seçimi yapılacak, Demokrasinin sahibi olan millete başvurulacak bir konuda Anayasa Mahkemesinin söyleyecek sözünün olmadığını düşünüyoruz.
    Biz bu Anayasa değişiklik paketine sonuna kadar destek verdiğimizi daha önce açıklamıştık. Seneyi devriyesinde 12 Eylül Anayasasının yine aynı tarihte millet tarafından kabul edileceğini ve darbecilerin yargılanmasından memnun olduğumuzu ifade ediyoruz”

Editör: TE Bilişim