Dün gerçekleşen Yozgat İl Genel Meclisi Ağustos Ayı ilk oturumunun davetsiz misairi vardı. Güvenlik görevlilerini aşarak kürsüden meclis üyelerine selenen kalbi delik kızının tedavisi için kalem satarak para toplamaya çalışan baba, bazı il genel meclis üyelerinden tepki alırken bazı üyelerden ise kalem satın almadan yardımda bulundu.

            İl genel meclis üyelerinin şaşkın bakışları arasında bir anda kürsüye çıkarak konuşmaya başlayan kişi, kızının hasta olduğunu anlatmaya çalıştı. Doğuştan kalbi delik olan kızını ameliyat ettirmek için paraya ihtiyaç duyduğunu ifade etmeye çalışan kişiye bazı Meclis üyeleri oturdukları yerden seslenerek tepki gösterirken bazı meclis üyeleri ise kalem almadan da para yardımında bulundu.

            Aslen Gaziantepli olduğu ve Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Boztepe Mahallesi’nde yaşadığı öğrenilen Cemal Gezici,  14 yıllık çocuk hasretinin ardından dünyaya gelen ikiz çocuklarının birinin kalbinin delik olduğu ve tedavi ettirmek için kalem satarak para toplamaya çalıştığını söyledi.  Kızının tedavisi için tüm malvarlığını harcayan baba Cemal Gezici satacak başka eşyası kalmayınca hayırseverlerden yardım beklediğini ifade ederek, “Çocuk sahibi olmak için her türlü yola başvurduktan ikiz çocuğumuz oldu. Kızlarımıza Ümmühan ve Eda ismini verdik. Bu sevincin üzerinden henüz 1 yıl geçmeden Ümmühan'ın kalbinin delik olduğunu öğrendik. Bundan sonra hayatımız zindana dönüştü. Kızımızın tedavisi için tüm mal varlığımı harcadım. Önce işyerimi, ardından da evimi satarak kızımı tedavi ettirmeye çalıştım. Gaziantep Özel Konukoğulları Hastanesi'nde tedavi gören kızımı, Adana'dan sonra Ankara Doktor Sami Ulus Hastanesi'ne götürdüm. Maddi imkanlarım tamamen tükendi. Ailemi alarak Kayseri'ye geldim. Burada dolma kalem satarak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Benim artık hiçbir gücüm kalmadı. Kızımın tedavisi için vicdan sahibi insanların yardımını bekliyorum." dedi.

            Kızının acilen kalp nakli olması gerektiğini söyleyen Gezici, "Şuanda nakil için 6. sırada bekliyor kızım fakat bu zamana kadar İtalya'dan getirilen ve 40 günde bir vurulan 450 liralık iğne ve ilaçların alınması gerekiyor. İthal ilaç olduğundan yeşil kart geçmiyor. İğne ve ilaçları karşılayacak maddi gücümüz yok.

            Hastaneye yatırılınca hiçbir ücret ödemiyoruz, fakat nakil olmayınca da taburcu ediyorlar. Ev kirasını da ödeyemeyince ev sahibimiz bizi evden çıkardı. Bir senedir barakada yaşıyoruz. Artık sokaklarda kalem satarak eve ekmek almaya çalışıyorum. Büyüklerimizden ve hayırseverlerden acil yardım bekliyorum." diye konuştu.

            Gezici, kendilerine yardım ettikleri için İl Genel Meclis üyelerine teşekkür etti.

            Öte yandan bazı meclis üyeleri, devletin ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının ihtiyaç sahibi insanlara yardım ettiğini belirterek, Gezici’nin duygu sömürüsü yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdiler. Kızı için yardım toplayan Gezici’nin ise güvenliklere takılmadan il genel meclis salonuna girmesi ve kürsüye çıkması ise dikkat çekti.

 

Editör: TE Bilişim