Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İleri Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, makamda oturan değil, çalışan, sahada birebir sorunları gören, üniversite personeli ile diyalog halinde olan bir rektör olacağını söyledi. Bunun için işe ilk olarak kampus alanına rektörlük bürosu oluşturarak başlayan Uçar’ın bu girişimi, üniversite camiasında da olumlu karşılandı.

            Rektörlük seçimlerinde en fazla oyu alan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ataması yapılan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, gerek yönetim kadrosunda oluşturduğu yeni düzenlemelerle gerekse aldığı yenilikçi kararlarla üniversite içerisinde pozitif bir hava oluşturmaya başladı.

KAMPUSE  REKTÖRLÜK BÜROSU

            Rektör Uçar, gazetemiz Editörü Tarık Yılmaz’a özel açıklamalarda bulundu. Uçar, rektörlük makamı ile kampusun bir birinden kopuk olamayacağını düşünerek, işe ilk olarak kampus alanına rektörlük bürosu oluşturmakla başladığını söyledi.

            “En azından sabah rektörlük binasında, öğleden sonra da kampus alanında olmam gerektiğini düşündüm” diyen Uçar, böylelikle kampus alanında var olan sorunları birebir yaşayıp, görerek çözüm noktasında daha etkili kararlar alabileceğini söyledi.

            Göreve yeni başlamasına rağmen yoğun bir tempo ile mesai mefhumu gözetmeden çalışan Prof. Dr. Tamer Uçar’ın kampus alanına rektör binası kurma fikri üniversite personeli tarafından da olumlu karşılandı.

KOLTUKTA OTURMAK YOK!

            Üniversiteyi her yönü ile tanıyan bir rektör olduğunu fakat yönetim makamında bulunmasının verdiği sorumlulukla daha çok çalıştığını belirten Uçar; “Koltuğunda oturan, işleri makamından yöneten bir rektör olmak istemiyorum. Üniversitemin ihtiyaçlarını biliyorum, göremediğim, duyamadığım yerlerde ise her türlü fikre değer verdiğimin, her türlü fikre açık olduğumun bilinmesini isterim” dedi.

            Mesai mefhumu gözetmeden yürüttüğü rektörlük görevinde ailesinden gördüğü destekten güç aldığını ifade eden Uçar, üniversitenin geleceği adına umutlu konuştu.

HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!

            Üniversitenin alt kademesinden üst yönetim makamına kadar herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Tamer Uçar, kimseye ayrıcalık tanımayacağının da mesajını verdi.

            Bozok Üniversitesi’nin gelişime ihtiyacı olan genç bir üniversite olduğunu hatırlatan Uçar, bu gelişimin “Üniversite-Yozgat” işbirliği ile sağlanacağına olan inancını dile getirdi.

GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM!

            Gerek üniversite birimlerinde gerekse Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kaliteli hizmetin sunulması adına gerekli girişimlerde bulunduğuna dikkat çeken Uçar, özellikle hastanede eksiklerin giderilmesi, sağlık hizmetlerinin daha iyi verilmesi gerektiğini ifade etti.

            Uçar, eksiklerin, yapılması gerekenlerin farkında olduğunu belirterek, Yozgatlı’dan da en iyi hizmeti sunma adına destek istedi.

KADIŞEHRİ PROJESİ’NE ÜNİVERSİTE DAMGASI

            Kadışehri İlçesi’ndeki meyvecilik projesine de üniversite olarak katkıda bulunduklarını hatırlatan Uçar, projenin sadece Kadışehri için değil bölge için de önemli olduğunu belirtti.

            İlçelerdeki projelerle de yakından ilgili olduklarının altını çizen Uçar, Kadışehri’ndeki meyvecilik projesine üniversite olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

            Uçar, üniversitenin sadece merkezdeki kampusten ibaret olmadığı gerçeğine de atıfta bulanarak; “İlçelerde yüksek okullarımız var.

            Buralarla diyaloglarımızı olabildiğince sıkı tutmaya, üniversitenin bir bütünü olduğunu unutturmamaya gayret ediyoruz.

            Bir gece yarısı çıkın sel felaketinden etkilenen Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’na yönetici arkadaşlarımla gidip, sorunun çözümü noktasında gerekli işlemi yapabiliyoruz. Bozok Üniversitesi bizim ve Yozgat halkının gayretleri ile inşallah hak ettiği yere ulaşacaktır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim