Yozgat’ta kullanılmayan ahşap bir evde çıkan yangın fazla büyümeden söndürüldü. Bir anda yükselen alevlerin bitişikteki evlere kadar sıçraması mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşadı.

            Yangın bu gün saat 14:30 sıralarında Yozgat şehir merkezi Polis Nuri Efendi 2. Sokak’ta bahçe içerisindeki ahşap bir evde meydana geldi. Çıkış sebebi bilinmeyen yangının kısa sürede bitişikteki ahşap eve sıçraması üzerine mahallede panik hava yaşandı.

            Bir anda yükselen dumanları gören mahalle sakinleri ihbarı üzerine olay yerine gelen Yozgat Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Yangının başladığı ahşap evden yükselen alevler bir süre sonra kullanılmayan diğer eve sıçradı. Bir anda ahşap evleri saran alevlerin tehdit ettiği apartmanlarda oturanlar panik içinde evlerini terk ettiler.

            Olay yerinde bulunan Zabıta ekipleri ve mahalle sakinlerinin de gayreti ile kısa sürede kontrol altına alan yangından korkan çocuklar ağlarken, mahalleli de olay yerinde bulunan aracı bulunduğu yerden çekmek için mücadele etti.

            Çıkış nedeni belli olmayan yangın sonrası itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yürütürken, duman her ihtimale karşı olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri çalışmalar bitinceye kadar bekledi.

            Yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim