Eylül ayında yapılacak Anayasa Paketi referandumunda oy kullanacakların isimlerinin yer aldığı seçmen listeleri askıdan indiriliyor. Yozgat'ta hafta sonları da mesai yapan muhtarlar, oy kullanacakların isimlerini kontrol etmelerini istedi.
Anayasa Reformu değişikliği paketi ile ilgili 12 Eylül'de yapılacak halkoylaması için muhtarlıklarda askıya çıkarılan listeler bu gün askıdan indiriliyor.
    Yozgat Muhtarlar Derneği, oy kullanacak olanların yer aldığı listede kimlik bilgilerinde değişiklik olanların, adres bilgileri yanlış olanların veya listede yer almayanların Nüfus Müdürlüğü'ne giderek gerekli düzeltmeyi yapmalarını istedi.
    Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Üstüntaş, Rasim Demirkapak ve Mustafa Bölükbaşı, listelerin askıdan indirileceği son güne girilirken, isimlerini kontrol etmek isteyen vatandaşların işlemlerini yerine getiriyor.
    Yozgatlı vatandaşların listeler konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyleyen dernek yetkilileri, 28 Haziran itibari ile , muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurtdışı seçmen kütüğüne yapılacak itirazların karara bağlanmasının son günü olacağını söylediler.
    3 Temmuz'da muhtarlık bölgesi askı listelerindeki ve yurtdışı seçmen kütüğündeki değişikliklerin işlenerek, seçmen kütüklerinin kesinleşeceği bildirildi.
    11 Ağustos'ta ülke genelinde sandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlanacak. 5 Eylül'de de referandum için propaganda ve yasaklar başlayacak.
    Yasaklar saat 24.00 itibariyle sona erecek.
    22 Haziran 2010 tarihi itibari ile askıdan indirilen listeleri kontrol edemeyen Yozgatlıların, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne giderek kayıtlarını yaptırabilecekleri bildirildi. 
Editör: TE Bilişim