Devlet tarafından verilen burs ve krediden binlerce öğrenci faydalanmaktadır. İlk defa kyk burs veya kredi alacak öğrenciler Ocak 2016 yılında ilk kredi veya burslarını almış olacaklar. Öğrenim süresini dolduran öğrenciler kredi almışlarsa taksit taksit borçlarını öğrenebilirler.

 İnternette kyk borç sorgulama yapmak isteyen öğrenciler e-devlet üzerinden işlemlerini yapabilirler.  2014 yılı itibari ile 1 milyon 350 bin kişi kadar kredi ve burs almaktadır. Bu sene bu sayının yükselmesi bekleniyor. Yeni hükümet ile beraber burs ve kredi miktarı 2014 yılına göre 100 lira artmıştır. Yani kredi ve burs miktarı 400 lira olmuştur. Aynı şekilde yüksek lisans öğrencileri 660 lira, doktora yapan öğrenciler de 990 lira burs almaktadırlar. Öğrenimlerini bitiren öğrenciler kyk geri ödeme yapabilmektedirler. Tabi hükümet borçlarını hemen istememektedir. İş bulana kadar borçlarınızı ödemek zorunda değilsiniz. Tabi bunun da bir süresi var. Kyk yurtlarında kalan öğrencilerde belirlenmiş olan aylık yurt ücretlerini ziraat atmlerinden yapabilmektedirler. Kyk yurtlarında kalan öğrenciler sabah ve akşam yemeği bursu almaktadırlar. Her yıl yeni yurtlar yapılarak taleplere karşı yeterli sayıya ulaşılması hedeflenmektedir. Ayrıca yeni yapılan yurtlarda son derece şık odalar ve öğrencilerin aktivite yapabilecekleri yaşam alanları da inşa edilmektedir. Havuzu olan yurtlar da ülkemizde bulunmaktadır.

 Yeni yapılan yurtlara da fitness salonları da yapılmaktadır. Tabi bu durum yurtlara göre fiyatları değişmektedir. Sıradan eski yurtlar için aylık ücret 133 lira gibi bir sayı olunca yeni yapılan yurtlarda aylık ödeme 200-300 lira arasında değişmektedir. Üstüne verilen yemek bursu eklenince aslında durumu çok kötü olmayan öğrenciler için bedava sayılabilecek rakamlar olmaktadır. Sizde bu burslardan faydalanmak istiyorsanız burs başvuru tarihlerini kaçırmayınız.

Kaynak : www.kyksorgulama.net

 

Editör: TE Bilişim