Yozgat'ta Kutlu Doğum Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor .

                İl Müftülüğünce Yimpaş AVM Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ilahi dinletisi sunuldu.

                Programda, daha sonra Samsun Işıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak, ''Hazreti Muhammet ve Merhamet Eğitimi'' konulu konferans verdi.

                İl Müftülüğü, programa katılanlara gül, kırmızı karanfil ve aşure dağıttı.

''HZ. PEYGAMBER VE MERHAMET EĞİTİMİ'' KONULU KONFERANS

                Çekerek Müftülüğü tarafından ''Kutlu Doğum Haftası'' nedeniyle ''Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' adlı konferans düzenlendi.

     Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Salonundaki konferansa Kaymakam Servet Gün, İlçe Emniyet Müdürü Sıtkı Temel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Komiser Kenan Akgöllü, İl Genel Meclis Üyesi Dursun Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Muttalip Aktaş ve vatandaşlar katıldı.

     Konferansa Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz da konuşmacı olarak katıldı.

     Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının ''Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' olduğunu hatırlattı.

     Çekerek Merkez Kur'an Kursu Hocası Yakup Şimşek de dinleyicilere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

     İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zeliha Yörüker ise ''Gülseydin'' adlı şiiriyle dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

     Ardından konuşmacı olarak kürsiye çıkan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, ''Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' hakkında bilgi verdi.

YEMEK DAĞITILDI

      Çekerek İlçe Müftülüğü tarafından ''Kutlu Doğum Hafta'' nedeniyle Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi bahçesinde 300 kişiye yemek dağıtıldı.

     İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, bu yıl Çekerek'te ilk kez ''Kutlu Doğum Aşı'' olarak pirinç pilavı ve ayran verdiklerini belirtti.

     Önümüzdeki yıl ''Kutlu Doğum Aşı'' olarak bulgur pilavı ve ayran dağıtılacağı bildiren Özbek, Çekerek halkının Kutlu Doğum Aşı'nın hazırlanmasında oldukça fedakar ve cömert davrandıklarını, gerekli hassasiyeti fazlasıyla gösterdiklerinin altını çizdi.

HAFIZLAR SORGUN'DA BULUŞACAK

                Anadolu Gençlik Dergisi Sorgun İlçe Temsilciliği, ''Kutlu Doğum Haftası'' kutlamaları çerçevesinde tanınmış karilerinden Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve Mısırlı Kari Memduh Cude Saad'ı Sorgun'a getirecek. 21 Nisan Perşembe Günü Saat 20.00'de Garajlar Yeni Cami'de verilecek olan Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle Sorgunlulara unutamayacakları bir gün yaşatacaklarını belirten Derginin Temsilcisi Veysel Koçak, ''Kur'an Ziyafeti programına tüm Sorgun'lu hemşehrilerimizi, kısacası erkek, bayan herkesi davet ediyoruz. Bayanlarımız için camimizin altında özel yer hazırlanacak ve orada programı Sinevizyon ile izleyebileceklerdir'' dedi.


Editör: TE Bilişim