Yozgat Din Görevlileri Derneği ve Gönülle Doktorlar Derneği üyeleri, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) sözde çözüm çadırlarında Kürtçe ezan okunmasına tepki gösterdi.

            Yozgat Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Başaran ve yönetim kurulu üyesi din görevlileri ile Gönüllü Doktorlar Derneği Üyeleri düzenledikleri ortak basın toplantısı ile, bin 500 yıldır okunan, dinimizin şiarı ezanın farklı dil ve lehçelerde okumak isteyen ayrılıkçı, fitne ve fesatçılara fırsat verilmemesi gerektiğini söylediler.

            Başaran, Müslümanlığın sembolü olan ezanın Kürtçe ya da herhangi bir dilde okunmak istemesini lanetle kınadıklarını söyledi.

            Başaran, "Birliğimizi, dirliğimizi bozmak için çeşitli sebeplere başvuran ayrımcılar, son günlerde buna bir yenisini daha Müslümanların en büyük maneviyatımız olan ezanı kullanarak eklemişlerdir. Dinimizin bütünleştirici şiarı olan ve bin 500 yıldır dünyanın her yerinde aynı olan 'Ezan-ı Muhammed'i farklı dil ve lehçelerde okunması için farklı arayışlara girmişlerdir. Bu anlayışların dinle, diyanetle ve İslam'la alakası yoktur. " dedi.

            “Bu tür yaklaşımlar, milletimize ve memleketimize hiçbir şey kazandırmayacak aksine çok şey kaybettirecek” diyen Başaran; 

            “Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman, ezanı duyunca bunun İslam'ın namaza, Allah'a ve ibadete çağrısı olduğunu bilir. Hiçbir dinde, bu çaplı bir çağrı olmaması İslam'ın kendine özgü güzelliğidir. 18 yıl boyunca yaşanmış bir tecrübe olarak Türkçe ezan felaketi dururken, böyle bir iddianın Kürtçe ezan ile gündeme getirilmesi bile sıkıntı doğurmak için yeter sebeptir. Bu girişimleri yani Güneydoğu'da ezanın Kürtçe veya başka bir dilde okunmasını lanetle kınıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim