Yozgat’ta bu yıl açılan “Yaz Kur’an kurslarına” ilgi oldukça yoğun. Bu ilgiyi artıran ise din görevlilerinin çocuklara olan yaklaşımı. Sabah saatlerinde başlayan kurslara katılan çocuklar dersin dışında diledikleri gibi oyunlar oynayıp eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarıyor.

            İl genelindeki camilerde açılan Kur-an Kursları’na katılan çocuklar din eğitimi dışındaki zamanlarda hem çikolatasını yiyor hem de oyun oynuyor. Son günlerde camilerden yükselen çocuk sesleri, kurslara olan ilginin de göstergesi oluyor.

            Okulların tatil olmasının ardından yaz mevsimi boyunca devam eden kurslarda bu yıl her zamankinden daha farklı geçiyor. Çocuklar camileri yerine göre oyun alanı, yerine göre ise eğitim alanı olarak kullanabiliyor.

            Din görevlilerin çocuklarla kurduğu yakın diyalog ve ilgi sayesinde camide kendini evindeymiş kadar mutlu ve rahat hisseden çocuklara ikram edilen çikolatalar ise alınan eğitimin lezzetine daha da tat katıyor. Miniklerin çocuk kalplerine işleyen manevi dünyaya açılan kapının tek başına eğitimden geçmeyeceğini keşfeden din görevlilerin yakın ilgisi sayesinde ailelerin de gönülleri rahat ediyor.

            Din eğitimi almak için geldikleri camilerde çocukça neşelerinden bir şey kaybetmeden olması gerektiği gibi rahat ve huzurlu bir ortamda bir araya gelen minikler, hak dini İslam’ın son kitabı Kur’an-ı Kerim’i ve hayatlarına yön verecek dini bilgileri kolaylıkla öğreniyor.

            Ders dışında ise oyunlar oynanıyor, çikolatalar yeniliyor. Camilerdeki bu kurslara sponsor olan vatandaşların aldığı çikolataları afiyetle yiyen minikler, oyunlar oynadıktan sonra evlerine mutlu ve gülen yüzlerle dönüyor.

            Çocukların manevi bilgilerle zenginleşmesini sağlayan din görevlilerin tek isteği ise ailelerin ilgi ve alakasını çocuk üzerinden kesmemesi.

 

Editör: TE Bilişim