Çayıralan İlçesi’ne bağlı Turhulan Köyü’nde yaşayanlar her şeyin devletten beklendiği bir dönemde diğer köylere örnek olacak bir imece yaşanıyor. Köylerini çamurdan kurtarıp daha yaşanabilir bir hale getirmek için kolları sıvayan Turluhanlılar, köy içini tamamen kilit parke yaptılar.

            Turluhan Köyünde, köy içi kilit parke döşeme çalışmaları başlatıldı. Turluhan Köyü vatandaşları tarafından yapılan yardımlar neticesinde imece usulü ile köy içerisine taş döşeniyor.

            Turluhan Köylü öğrencilerinin dahi destek verdiği imece dayanışması neticesinde köy içine döşenmesi için yaklaşık 10 kamyon taş kullanıldı.

            Hayırsever vatandaşlar tarafından getirilen taşlar köylüler tarafından döşenerek köyün yollarının tamamına yakın bir bölümü kilit parke taşla kaplandı.

            Geçtiğimiz yıllarda köyün yüzde 80’inin Kilit Parke Taş döşendiğini ve 35 Kamyon taş kullanıldığını belirten Turluhan Köyü Muhtarı Yusuf Çankaya, “Bu yıl da yaz sezonuna girilmesi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın gelmesiyle birlikte yol yapım işlerimize devam ediyoruz. Örnek köy olarak bu taş döşeme işlemlerine bu yılda devam ederek köyümüze ait olan bütün yolları kilit parke taş ile döşeyeceğiz. Köyümüzün ana ve ara yolları dahil olmak üzere bu yıl köylülerimizle birlikte her yeri kilit parke taş ile döşemeyi düşünüyoruz. Bu güne kadar yaptığımız yollarda hayırsever vatandaşlarımızın desteği çok” dedi.

            Kilit parke taş döşemesinde yardımsever vatandaşların büyük desteğinin olduğunu ifade eden Muhtar Çankaya; “Köyümüzün içerisinde yapılması gereken 3 bin 500 metre kare bir alan kaldı.

            Burasını da tamamlamak için yardımsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Taş döşeme işi için yardımda bulunan ve döşeme işi için emeği geçen köylü vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

            Çankaya, kilit parke çalışmasını kısa bu yaz döneminde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

            Çankaya şöyle konuştu: “Köylülerin yol yapım çalışmalarında imece usulü ile taş döşeme işine verdikleri büyük çaba ve gayretlerinden ötürü hepsine teşekkür ediyorum. Burada gerçekleştirdiğimiz kilit parke taş döşeme işinde köylülerimizin maddi ve manevi olarak büyük destekleri var. Öğrencilerimiz dahi yol yapım çalışmalarında destek verdiler.

            Taşları yerleştirme ve taşıma işlerinde emeklerini unutmamalıyız. Ayrıca köyümüzün kilit parke taş yapımında çimento desteğiyle bizleri yalnız bırakmayan ilçe kaymakamımız sayın Hatice Bayar’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim