Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat merkez Divanlı Köyü halkı tarafından bir kısmı bağışlanıp, diğer kısmı tahsis yoluyla verilmesi düşünülen arsanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

 Rektör Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak ve Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Ecevit, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Vekli, Rektör Özel Kalem Müdürü Levent Şimşek, Bozok Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Rasim İlhan ile birlikte gittiği Divanlı köyünde, Yozgat Divanlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Doğru, dernek üyesi İhsan Aldemir, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Divanlı Köyü Muhtarı Yusuf Caner tarafından karşılandı.

     Dernek Başkanı Selahattin Doğru, toplam 4 bin dönümlük arazinin bir kısmının bağış, diğer bir kısmının da tahsis yoluyla Bozok Üniversitesi'ne verilmesini uygun bulduklarını söyledi.

     Doğru, ''Tahsis edilecek olan alanın ziraat fakültesinin uygulama alanı olarak kullanılmasını istiyoruz'' dedi.

     Doğru, belirlenen alan dışında Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ kampüs alanı yakınında bulunan bin 500 dönümlük bir arazinin de tahsisinin yapılarak, kampüs alanının genişletilmesinden yana olduklarını, bu alanın uygun bulunması halinde aynı bölgedeki yaklaşık 3 bin 500 dönümlük alanın da üniversiteye kazandırılma imkanının doğacağını kaydetti.

     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise üniversite olarak bağış ve tahsis yoluyla verilmek istenilen arazinin en iyi şekilde değerlendirileceğini, arazinin kampüs alanına yakın olduğunu, aynı zamanda da hızlı tren hattının geçtiğini hatırlattı.

     Uçar, ''Alan bu iki özelliği nedeniyle üniversitemiz tarafından değerlendirilebilecektir. Bölgenin bağış ve tahsisine yönelik çalışmaları en kısa zamanda başlatacağız'' dedi.

     Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanan protokolün imzalanacağını da bildiren Uçar, şunları söyledi:

     ''Arazinin bir kısmı hazineye ait, bir kısmı köyün tüzel kişiliğine ait, kendi arazisi veya işlenen arazi.

            Dolayısıyla bu konuda uzmanların çalışma yapması gerekiyor. Arazinin nasıl değerlendirileceği konusunu ise üniversitemiz yönetimi ve senatomuz değerlendirerek, karara bağlayacaktır. Arazi tarımsal uygulamalar veya kampüs alanının genişletilmesi için yapılaşmaya açılabilir. Bunları senatomuzda görüşeceğiz, değerlendireceğiz.''

Editör: TE Bilişim