Şenliklere AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer de katıldı.
     Bişek köyünde, merkezi Ankara'da bulunan ''Bişek Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'' tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen yayla şenliğine köy dışında ikamet edenlerin ilgisi yoğun oldu.
    Köy Muhtarı Bekir Bulduk, ekonomik sıkıntılar nedeniyle köy halkının önemli bir bölümünün köyden göç ettiklerini, bu gün köy dışında yaşayan nüfusun büyük boyutlara ulaştığını bildirdi.
    Bulduk, köy dışında yaşayan bu insanların birbirleriyle kaynaşıp, köy sorularına sahip çıkmaları amacıyla bu tür şenlikleri düzenlediklerini ifade etti.
     Ayhan Murat Doğan, Mine Doğan ve Gamze Nur isimli sanatçılar da şenliğe katılarak, türküleriyle katılımcıları şenlendirdi.
     Derbent köyünde ise bu yıl ilk gerçekleştirilen ''Derbent köyü Mandırazlı yayla şenliği'' oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
    Köy dışında yaşayanların büyük ilgi gösterdiği şenlik merkezi Ankara'da bulunan Derbent Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlendi. Şenlikte katılımcılara etli bulgur pilavı ikram edildi. İp Çekme, Çuvalla Yürüme, Sandalye Kapma, Yumurta Taşıma, İğneden İp Geçirme yarışmaları yapıldı. Köyün halk oyunları ekibinin gösterisi sonrasında Sincanlı Fehmi konser verdi.
Editör: TE Bilişim