Yozgat'ta 6 girişimcinin biraraya gelerek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kredisi ile kurdukları PVC Fabrikası üretime başladı.

     Yozgat Oluşum PVC ismiyle İnceçayır köyü yakınlarında kurulan şirketin ortaklarından Adnan Köşker, Yozgat Merkez, Sorgun, Çayıralan, Çekerek, Sarıkaya ve Alaca'da PVC üretimi yapan 6 küçük ölçekli firmanın bir araya gelerek Yozgat Oluşum PVC'yi kurduklarını söyledi.

     Şartların oluşmasının ardından fabrika kurmak için girişimlere başladıklarını anlatan Köşker, KOSGEB'in eğitim kurslarına katıldıktan sonra gerekli işlemleri tamamlayarak aldıkları kredi ile fabrikayı kurduklarını kaydetti.

     Fabrikanın ve makinelerin kuruluş aşamasının tamamlandığını ifade eden Köşker, ''Fabrikamızda şu an deneme üretimleri yapıyoruz.

            Önümüzdeki haftadan itibaren seri üretime geçeceğiz. İlk etapta PVC kapı pencere, panjur, ısı yalıtımlı cam, düz cam ve endüstriyel kapı sistemleri üretilecek. Daha sonra ürün yelpazesi genişletilecek'' dedi.

     Köşker, bin metrekarelik alanda kurulan fabrikanın daha sonra genişletileceğinin altını çizerek, fabrikada şimdilik 20 kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim