Tez konuları olan Anadolu kültürü ve geleneklerini araştırmak üzere Yozgat'a gelen Kore'nin Seul Üniversitesinden 5 öğrenci, konuk oldukları evde hamur açıp mantı yaptı.

     Tez konularında araştırmak yapmak üzere Güney Kore'den Türkiye'ye gelen Sung Ho, Yu Seon, Sae Seung, Sung Hoon, Ji Eun isimli 2'si erkek 5 öğrenci, İstanbul'dan sonra geldikleri Yozgat'ta incelemelerde bulundu.

            Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt'un evine konuk olan Koreli öğrenciler, kentteki tarihi ve turistik bölgeleri gezdi.

     Koreli öğrencilerin, bölgeye özgü içli mantı için hamur açıp, mantı hazırlarken oldukça zorlandıkları gözlendi. Öğrenciler ayrıca, Yozgat yöresine ait testi kebabının da tadına baktı.

     Yozgat'tan ayrılan öğrenciler, Kırşehir, Nevşehir, Karaman, Tarsus, Denizli ve İzmir'i de ziyaret edecek.

            Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Yozgat ve Türk kültürünü misafirlere en iyi iyi şekilde anlatmaya, tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Bozkurt, gençlerin Yozgat’tan memnun ayrılmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

            Koreli gençler de Yozgat’ı ve Yozgat kültürünü tanımaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, ilgi ve alakalarından ötürü Yozgat Belediyesine ve Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim