Yozgatlı Utku Tan Kızıltaş. Darbeyle 12 yaşında tanıştı. 15 Temmuz akşamı milletin meclisinin bombalandığını öğrenen Utku, harçlıklarını bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a gönderdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı'daki "Demokrasi Ve Şehitler Mitinginde" bahsettiği Yozgat'tan mektup gönderen 12 yaşındaki Utkutan Kızıltaş, duygularını palaştı, heyecanını ve mutluluğunu dile getirdi. 
Meclisin bombalanmasına duyduğu üzüntü karşısında harçlıklarını tamiratı için biriktiren Utku, bir de mektup yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.Utku'nun mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'daki konuşmasında da yer buldu.
Erdoğan, Yenikapı’da milyonlara hitaben yaptığı konuşmada Yozgatlı Utku’nun duygu yüklü mektubuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: 
“Yozgat'tan bana mektup gönderen 6'ncı sınıf öğrencisi evladımız diyor ki, 15 Temmuz'da ülkemize olan saldırıdan çok korktum. Tekrar kendi kendime düşündüm, dedim ki bu ülke kolay kazanılmadı ki bu kadar kolay kaybedilsin, keşke büyük olsaydım da bende bir şeyler yapabilseydim. Tamirine katkıda bulunmak için harçlığımı meclise gönderdim' diyor. Bu millet bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin vatandaşları kuru kalabalık değil millettir millet.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı büyük bir heyecanla dinlediğini söyleyen Utku, tüm şehitler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için her zaman dua ettiğini söyledi.
Meclisin bombalandığını gördüğünce çok üzüldüğünü söyleyen Utku’nun hayali tamiratı yapıldıktan sonra arkadaşları ile birlikte meclisi ziyaret etmek.
15 Temmuz akşamına kadar darbenin ne anlama geldiğini bilmediğini söyleyen Utkutan Kızıltaş; 
“Darbenin ne olduğunu 15 Temmuz akşamına kadar bilmiyordum. O gün internetten araştırma yaptım öğrendim. Televizyon izlerken meclisin bombalandığını gördüm, dayanamadım, içim cız etti. Meclisimiz bizim geleceğimiz. Onun için biriktirmiş olduğum harçlıkları meclise gönderdim. Ailem bu konuda bana maddi ve manevi destekte bulundu. Harçlıklarımla birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdım. Mektupta vatan, millet sevgimi yazdım.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubundan bahsettiği konuşmayı duygulanarak izlediğini ifade eden Kızıltaş, şöyle konuştu: 
“Cumhurbaşkanımız konuşmasında benden bahsetti. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların önünde benden bahsetti. Ben her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimiz için dua ediyorum. Bütün çocuklardan da dua etmelerini rica ediyorum.”
Editör: TE Bilişim